VIDEO Dacia, în fabrică: cum se face mașina românească și habar n-aveai

VIDEO Dacia, în fabrică: cum se face mașina românească și habar n-aveai
YouCar / YouTube

Producția Dacia e aproape de un record în România. E clar că mașina românească e un succes. Acum ai ocazia să vezi cum e în fabrică.

În urmă cu câteva luni, într-un interviu despre viitorul model Renault, un fel de super Duster, Sylvain Coursimault, director de marketing Renault, a vorbit și despre producția modelului românesc. La fabrica din România sunt circa 3.000 de angajați în cercetare și dezvoltare din cei 18.000 de angajați. În cazul Dacia Duster 2018, 80% din dezvoltare a fost asigurată în România.

Totodată, recent am aflat că se laudă cu numărul impresionant de autoturisme fabricate în primele două luni ale acestui an. Producția Dacia a crescut cu 14,5% față de 2018, an în care producătorul de la Mioveni a înregistrat, de asemenea, câteva recorduri. De exemplu, doar în februarie, compania a produs nu mai puțin de 32.021 de unități. Asta alături de 5.384 de kituri de caroserie pentru Algeria.

În ceea ce privește modelele scoase în față, recent a introdus seria limitată Dacia Ultimate (cunoscută și drept Techroad în anumite piețe). În același timp, Dacia mizează mult pe Duster în 2019, mai ales cu cele două noi motoare: TCe de 130 și 150 CP.

În total, pe primele două luni ale anului, compania a fabricat 64.828 autovehicule, cu 14,4% mai multe decât în perioada similară din 2018. Dacia vrea să sporească producția anuală a uzinei de la Mioveni în următorii doi ani, la peste 400.000 de unități, de la 350.000 câte sunt în prezent.

Cât despre seria limitată Ultimate, Dacia, se poate spune, a rupt gura târgului la salonul auto de la Geneva. Presa din Franța e deja impresionată de noua serie limitată, iar cei mai mulți șoferi ar vrea una acasă. „Dacia e de neoprit și începe anul 2019 sub auspiciile cele mai bune. Ediția limitată Techroad reflectă dorința de a urca puțin în gamă. […] Dacia e un contructor low-cost și este iluzoriu să așteptăm de la el o serie specială plină de bling-bling-uri”, a notat publicația Caradisiac.

Mai jos poți vedea un video din fabrica din România. 

Cum se produc mașinile Dacia