Dacia, aproape de un record: cu ce te ajută asta pe tine

Dacia, aproape de un record: cu ce te ajută asta pe tine

Dacia produce pe bandă rulantă zeci de mii de mașini în fiecare lună. A început în forță anul 2019, iar dacă își menține producția în acest ritm, ar putea atinge un maxim istoric.

Dacia dă semne că vrea să devină o companie tot mai competitivă, dar, momentan, se poate lăuda mai mult cu numărul impresionant de autoturisme fabricate în primele două luni ale acestui an. Producție Dacia a crescut cu 14,5% față de 2018, an în care producătorul de la Mioveni a înregistrat, de asemenea, câteva recorduri.

Doar în luna februarie, compania a produs nu mai puțin de 32.021 de unități și 5.384 de kituri de caroserie pentru Algeria.
2019 ar putea fi (din nou) anul Duster. În ianuarie și februarie 2019, Dacia a fabricat 50.246 de unități ale SUV-ului românesc (cu influențe franțuzești și nipone, să nu uităm), fiind modelul care domină liniile de producție.

Celelalte modele au rămas la un nivel mult mai scăzut. Dacia Sandero a fost fabricat în 6.149 unități, Logan, în 5.388 unități, iar Logan MCV în 3.045 exemplare. Te poți aștepta ca numerele să crească în lunile următoare, dar nu cred că în mod spectaculos. Important e că ai de unde să alegi un model.

Dacia și pașii pe care-i face către modernizare

Compania românească pare să mizeze mult pe Duster anul acesta, mai ales după ce a prezentat la Geneva și cea mai frumoasă versiune, Techroad.

În total, pe primele două luni ale anului, Dacia a fabricat 64.828 autovehicule, cu 14,4% mai multe decât în perioada similară din 2018, precizează profit.ro.

Dacia vrea să sporească producția anuală a uzinei de la Mioveni în următorii doi ani, la peste 400.000 de unități, de la 350.000 câte sunt în prezent.

Producătorul are mari șanse să-și atingă obiectivul, mai ales că, din investițiile de aproape 100 de milioane de euro, 25 de milioane provin din ajutorul de la stat.

Se vor deschide și noi hale de producție, spații pentru presaj sau vopsitorie, care pot crește ritmul de producție la circa 74 de automobile pe oră.

Citește și: