Dacia Sandero 3 lansată în România mai curând decât te așteptai. Când o vei putea comanda

Dacia Sandero 3 va fi lansată în toamna anului 2020

Dacia va lansa noile modele Sandero și Logan anul viitor, la Salonul Auto de la Paris. Inițial, modelele trebuiau lansate în acest an, însă constructorul auto a întâmpinat probleme în ceea ce privește schimbarea platformei. Cele două autoturisme vor folosi platforma CMF-B.

Dacia Sandero 3 va fi lansată în toamna anului 2020

Platforma CMF-B, care va fi folosită pentru noile modele Dacia Sandero și Logan, a mai fost utilizată pentru Renault Clio, Captur și Juke. Lansarea autoturismelor va avea loc anul viitor, la Salonul Auto de la Paris, întârzierea venind și din prisma faptului că uzinele de la Mioveni și din Maroc au avut nevoie de retehnologizare. În plus, producătorii consideră că Parisul este cea mai bună locație pentru lansarea mărcii românești, întrucât Franța este cea mai mare piață de mașini Dacia.

Cei care vor să își achiziționeze unul dintre cele două modele Dacia vor mai trebui să aștepte, întrucât primele imagini cu Sandero 3 și Logan vor fi publicate abia în vara anului viitor, iar lansarea comercială și intrarea în producție se vor face în toamnă.

Dacia Sandero Stepway 2

Între timp, prototipul Dacia Sandero 3 a fost surprins pe străzile din România complet camuflat. În ceea ce privește aspectul mașinii, nu vor fi făcute foarte multe modificări. Se știe doar că aceasta va fi mult mai spațioasă decât modelul precedent. Autoturismul ar putea veni și cu o versiune de motor 1.0 turbo pe benzină, dar și cu variantele 1.3 TCe și 1.5 dCi. În plus, se lucrează și la un sistem de propulsie hibrid.

Dacia Sandero este un autoturism de tip hatchback cu 5 uși, fabricat de uzina Dacia la Mioveni începând din octombrie 2007. Sandero a fost lansat oficial pe piața românească pe 3 iunie 2008, în cadrul unei ceremonii la World Trade Plaza, la un preț care nu a depășit 9.500 de euro pentru cea mai echipată versiune, iar de-a lungul timpului s-a demarat comercializarea modelului în majoritatea țărilor europene. Sandero este și primul model care poartă noua siglă a companiei Dacia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI