Dacia împrumută cel mai esențial element de la Mercedes ca să te simți și tu bogat ca român

Dacia împrumută cel mai esențial element de la Mercedes ca să te simți și tu bogat ca român
Ilustratie: Klissarov

Dacia a avut un salt spectaculos în 2018. Pe lângă numărul record de automobile vândute, Dacia a pus pe mașinile sale tehnologii de ultimă generație care le aduc în rândul brandurilor de succes. Una dintre realizări este echiparea lui Duster cu motor de Mercedes.

Dacă ești pretențios, la automobilele Dacia poți găsi multe probleme, dar dacă nu ai bani de o mașină foarte scumpă, brandul românesc e mai mult decât acceptabil. Anul acesta, Dacia a evoluat datorită alianței pe care a făcut-o Renault cu Nissan.

În toamnă, a fost anunțat cel mai tare upgrade din ultimii zece ani: echiparea cu motor 1.3 litri TCe, iar modelul privilegiat a fost Duster. Viitoarele versiuni Dacia Duster vor fi disponibile cu noua motorizare în două variante: una cu 130 de cai-putere și alte de 150 de cai-putere, ambele pe benzină.

Dacia Duster cu motor de Mercedes

Chiar dacă motorul are capacitate mică (parcă e o Dacia 1300), promite performanțe avansate, iar cei 150 de cai-putere vor face din Duster cel mai puternic autoturism fabricat în România.

Până acum, supremația era deținută de Ford EcoSport, cu motor de capacitate 1.0 litri și 140 de cai-putere și atât pentru cele 4×2, cât și cele cu tracțiune integrală.

Nou motor pe care-l va primi Duster este deja utilizat de Renault pe modelele Captur, Kadjar, Scenic, Espace și Talisman și este același de pe Mercedes-Benz A200.

Anul acesta, Dacia a mai reușit o performanță în ceea ce privește motorizarea. Modelul pe motorină a trecut la un catalizator cu reducere catalitică selectivă (SCR) și sistem de tratare cu AdBlue a emisiilor poluante. Este o măsură necesară pentru a respecta noile norme de poluare, dar e o doar o măsură temporară, până în momentul în care va fi interzis și la noi dieselul.

Dacia cu Android Auto, pentru conectivitate sporită

În ceea ce privește tehnologia de la bord, Dacia a făcut un pas în față și a sporit gradul de conectivitate dintre computerul mașinii și al altor dispozitive.

Noul sistem multimedia Media Nav Evolution este disponibil pentru prima dată în România cu Android Auto și cu Apple Car Play. Dacă folosești Android Auto pe mașina ta Dacia, poți rula aplicații ca Waze și Spotify, iar mesajele primite prin WhatsApp, Facebook Messenger sau SMS sunt citite cu voce de sistem, ca să nu fii nevoit să distragi atenția de la condus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI