03 dec. 2018 | 16:24

Dacia Duster pe care nici Patriarhul Daniel nu ar refuza-o să se dea cu ea. Mercedes e sărăcie pe patru roți

Știri generale
Dacia Duster pe care nici Patriarhul Daniel nu ar refuza-o să se dea cu ea. Mercedes e sărăcie pe patru roți

Dacia poate fi utilizată în multe feluri, trebuie doar să ai imaginație și ceva pricepere în ingineria auto. Românii sunt inventivi, iar această Dacia este dovada. Nu e chiar luxul la care te-ai aștepta, dar e atât cât îți trebuie ca să ai măcar sentimentul că ești bogat.

Dacia Duster limuzină este mașina de lux aparent care te face să te simți ca un VIP, unul mai muncitor, pentru că e destinată persoanelor dependente de un birou de la care să comunice cu oameni importanți.

Probabil ai mai văzut limuzina Dacia, fiind un proiect mai vechi, de prin 2014, al unor foști studenți la masterul Ingineria Proiectelor Auto al Group Renault (nu știm din cadrul cărei universități).

dacia duster limuzina

M-am gândit să readuc subiectul în actualitate, pentru a reaminti de ce sunt în stare românii și cum văd ei luxul.

Dacia Duster Birou Mobil a fost proiectul cheie care le-a asigurat celor 23 de foști masteranzi un loc de muncă în cadrul companiei Renault sau Dacia.

dacia duster limuzina

Înainte de a critica mașină fără să știi prea multe despre ea, gândește-te că automobilul nu a fost conceput pentru a fi fabricat în serie. A fost doar un concept, rămas doar în acest stadiu, dar oferă o nouă perspectivă despre ce s-ar putea face în continuare cu mașinile Dacia.

Duster limuzină are un scop precis – să fie un birou mobil pentru oricine dorește puțin lux și se consideră o persoană importantă. Mașina are tot cinci locuri, iar locul pasagerului de lângă șofer a fost mutat în spate. Scaunele sunt, din păcate, cele specifice Duster, pentru că proiectanții au avut la dispoziție doar recuzita companiei românești.

dacia duster limuzina

La bază, este un Duster obișnuit (4×2, cu motor pe benzină, de capacitate 1.6 litri), alungit cu un panou central, ca să devină o limuzină. Materialele folosite au fost relativ ieftine – tablă, inox și plexiglass, dar a rezultat un vehicul care mimează destul de bine luxul și nu te poți abține să nu arunci o privire în interior.

Nu trebuie să ai așteptări prea mari când vine vorba de confortul interior, dar, dacă proiectul s-ar fi concretizat pentru modelele de serie, Duster limuzină ar fi arătat chiar mai bine de-atât.

dacia duster limuzina

N-ai scaune din piele, dar îți sunt puse la dispoziție internet wireless, tablete, ecrane LCD, cameră video pentru video conferințe și chiar prize ca să-ți încarci telefonul, laptopul sau chiar să folosești un aparat electrocasnic (poate și o cafetieră).

Automobilul cântărește doar 1.600 de kilograme, foarte puțin, comparativ cu alte limuzine și, evident, au fost eliminate spațiile de depozitare.

Parteneri
Ce trebuie să faci în ziua de Paște ca să ai noroc tot anul. Obiceiul care îți aduce succes
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit
Digi24
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Horoscop, 4 mai 2024. Bani și reușite pentru Berbeci. Zodia care trebuie să fie atentă la sănătate
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Capital.ro
Cum se aprinde Sfânta Lumină la Ierusalim. Miracolul care are loc an de an la Mormântul lui Iisus
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
INTERZIS în SÂMBĂTA MARE! Este cel mai mare PĂCAT
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro