Dacia la fel de tare ca BMW sau Mercedes, iar tu nu știai. Ce are special mașina românilor

Dacia ar putea fi o alegere mai bună decât BMW sau Mercedes, chiar dacă îți plac mașinile nemțești. Mai nou, mașinile Dacia sunt dotate cu funcții care tind să se ridice la înălțimea brandurilor de lux.

Dacia e în continuare cea mai vândută mașină din România pentru că e ieftină, dar, de multe ori, este subapreciată și considerată inferioară multor alte autoturisme, chiar și de la un brand rival ca Renault.

Dacia a evoluat mult în ultimii zece ani, iar asta se observă cel mai bine la cifrele de vânzări, atât pe plan local, cât și european și chiar dincolo de granițele Uniunii Europene.

În funcție de configurație și de banii pe care ești dispus să-i dai, Dacia îți poate oferi caracteristici pe care le găsești și pe mașini de lux.

Ia ca exemplu Dacia Sandero Stepway, care poate fi echipată cu sistem de asistență la parcarea cu spatele și cameră video retrovizoare.

Mai ai și sistem de asistență la pornirea în rampă: se activează frâna câteva secunde, ca să poți să demarezi din rampă, fără să “îneci” motorul sau să-l turezi inutil. Nici pilotul automat care acționează ca limitator de viteză nu e de neglijat. Cruise Control te ajută să menții o viteză constantă, iar în caz de nevoie, o limitează automat, ca să mergi în siguranță.

Dar, pentru prima dată, Dacia a demonstrat că a intrat în rândul lumii cu sistemul multimedia Media Nav Evolution. Ai un ecran tactil de doar șapte inci (18 cm), dar beneficiezi, în sfârșit de navigație GPS (fără să te folosești de propriul telefon), de posibilitatea de apela contactele din telefon și, bineînțeles, funcții de bază ca radio și redarea conținutului media prin conexiune Bluetooth sau prin mufe și porturi USB.

În plus, Media Nav Evolution e compatibil și cu Android Auto și Apple Carplay odată ce conectezi telefonul cu cablul la porturile USB. Poți să folosești aplicațiile și citești sau să dictezi mesajele direct de pe ecranul tactil al Daciei Sandero Stepway.

Anul acesta, Dacia și Android au anunțat că Android Auto va fi disponibil curând și pe mașinile românești, deci nu poate decât să te bucure posibilitatea de a avea cel mai modern sistem de operare pe cel mai ieftin automobil din Europa.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI