Dacia, anunț surpriză: acesta e cel mai puternic model din istorie

Dacia, anunț surpriză: acesta e cel mai puternic model din istorie

Dacia e la salonul auto de la Paris, unde a făcut un anunț important pentru viitoarele modele pe care le va vinde. Primul pe listă e Duster.

La salonul auto de la Paris, de la Dacia era așteptat un exponat surpriză. Din păcate, e departe de a fi o mare surpriză, e vorba doar de-o ediție limitată de Dacia Sandero Stepway. Trei oameni au câștigat o competiție de design și, la finalul salonului, vom ști care model a câștigat.

Cele trei modele noi, așa cum le-au gândit artiștii, le vei în poza de deschidere a acestui articol. Din fericire, a fost și o veste mare care privește modelul Duster.

Noul Duster primește o motorizare nouă, cea mai puternică, pe benzină. E vorba de motorul 1.3 TCe din noua gamă Energy TCe.

Ce trebuie să te intereseze e performanță și de ce schimbă Dacia motorizarea. Ei bine, conform reprezentanților producătorului, noul motor pe benzină e mai fiabil, mai economic, dar și mai puternic.

În ceea ce privește performanța, Duster cu acest motor setează și un record: cel mai puternic motor folosit vreodată de Dacia. Motorul 1.3 TCe cu 130 de cai putere are un cuplu maxim de 240 Nm la 1.500 de rotații. În egală măsură, 1.3 TCe cu 150 de cai putere oferă un cuplu maxim de 250 Nm la 1.600 de rotații.

Mai mult, producătorul a înlocuit motorizările pe motorină cu unele mai performante. Noul motor 1.5 Blue dCi duce numărul cailor putere de la 90 la 95, respectiv de la 110 la 115.

Dacă încă nu ți-ai cumpărat Duster, dar vrei, asta e vestea bună. Noile motorizări vor fi disponibile atât pe versiuni 4×2, cât și pe versiuni 4×4. Conform Dacia, primele vor fi disponibile în următoarea perioadă. Din păcate, pentru 4×4 vor fi disponibile abia din 2019.

La 150 CP, ai încă un motiv în plus să alegi o mașină Dacia. Mai mult, e de așteptat ca și alte modele ale producătorului, anunțate în 2019, să folosească același motor. Rămâne de văzut dacă va avea și aceeași putere. Mai rămâne de aflat informații despre modelul electric.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI