Dacă vedeți aceste autobuze prin Capitală, să nu urcați în ele. Pentru cine sunt destinate

Dacă vedeți aceste autobuze prin Capitală, să nu urcați în ele. Pentru cine sunt destinate
Capitala va avea autobuze destinate exclusiv elevilor. Foto: Facebook Vitalie Cojocari

Capitala va avea autobuze destinate exclusiv elevilor. Pregătirile au fost făcute deja, traseul a fost verificat, iar de luni, 9 septembrie 2019, primele autobuze vor circula pe străzile din București. Deocamdată este vorba despre un proiect pilot, care ar urma să fie extins în tot orașul.

Capitala va avea autobuze destinate exclusiv elevilor

Școala 195 din Sectorul 3 a fost aleasă pentru proiectul pilot, întrucât este cea mai mare din București (2.500 de elevi). Pentru că părinții sunt deocamdată neîncrezători să își lase copiii singuri în autobuzele Societății de Transport București (STB),  în fiecare se va găsi câte un controlor. De asemenea, Poliția Locală va trimite un echipaj la școală, iar un altul va patrula pe traseu.

Sunt însă și părinți care nu au nicio problemă să își lase copiii să meargă la școală cu autobuzele STB, din moment ce își îi trimit pe cei mici singuri în excursii. Autobuzele STB vor circula pe 4 trasee fixe, urmând să ia copiii din stații prestabilite. Elevii vor putea coborî din mijlocul de transport în comun doar în fața școlii, iar seara vor pleca spre case cu aceleași autobuze. Primul autobuz va pleca pe traseu la 7 dimineața, iar ultimul la 6 seara.

Foto: captură Pro TV
Foto: captură Pro TV

Pentru ca părinții să fie siguri că și-au urcat copiii în autobuzele destinate transportului școlar, pe acestea vor fi montate panouri inscripționate cu Autobuz Școlar. Pe măsură ce tot mai multe școli vor fi introduse în acest program, mesajul va fi afișat electronic.

STB a alocat 11 autobuze pentru acest proiect, dar în următoarea perioadă plănuiește să introducă mai multe mijloace de transport de dimensiuni mai mici. Bucureștiul nu este primul oraș din România în care elevii beneficiază de această facilitate. Proiecte asemnătoare au mai fost implementate în Timișoara și în Cluj-Napoca. Reprezentanții celor două orașe susțin că traficul rutier nu mai este la fel de aglomerat de când au fost introduse autobuzele școlare.

Urmăriți Playtech.ro și pe