VIDEO Momentul în care autobuzul STB e lovit de o mașină și plonjează în Dâmbovița. Imagini surprinse de camerele de supraveghere

VIDEO Momentul în care autobuzul STB e lovit de o mașină și plonjează în Dâmbovița. Imagini surprinse de camerele de supraveghere
Camera de supraveghere stradală a surprins exact momentul accidentului

Camerele de supraveghere stradală din zona Podului Eroilor, Capitală, au surprins momentul teribilului accident produs ieri, 31 august, în București. În imagini a fost surprins exact momentul în care cele două mașini, autobuzul STB și autoturismul, intră în coliziune. Șoferul automobilului marca Opel pare că nu a respectat culoarea roșie a semaforului, iar șoferul autobuzului n-a mai avut să evite ciocnirea. Autobuzul avea, la rândul său, viteză destul de mare. Efectiv, a spulberat parapetul podului.

Momentul în care autobuzul STB este lovit de o mașină și plonjează în Dâmbovița

Camerele de supraveghere sunt amplasate într-un loc de unde s-a putut vedea destul de clar cum a decurs impactul dintre autoturism și autobuzul STB.

Maşina venea în viteză pe Splaiul Independenţei, iar la intersecţia cu strada Ştirbei Vodă a lovit puternic autobuzul Societăţii de Transport Bucureşti.

În imagini se poate vedea că șoferul autoturismului marca Opel n-a oprit la semafor și a lovit roata față stânga a autobuzului. Din instinct, șoferul mastodontului a tras rapid dreapta de volan, dar a intrat în parapetul podului, l-a rupt și a plonjat în râu.

Cât de avariat este autobuzul STB în urma accidentului

VIDEO Momentul în care autobuzul STB e lovit de o mașină și plonjează în Dâmbovița. Imagini surprinse de camerele de supraveghere
În cele din urmă, autobuzul a fost ridicat de o macara cu putere mai mare

Oprica Dabu, director de exploatare STB, a explicat pentru PRO TV că autobuzul n-are daune majore și că, în urma reparațiilor, va fi repus rapid în circulație.

„Autovehiculul a lovit chiar în roata autobuzului şi practic a bracat roata pe dreapta şi a ajuns unde l-am văzut.”

De asemenea, autobuzul era asigurat. Despre mașina care a cauzat accidentul nu cunoaștem prea multe detalii. Știm doar că în interior se aflau șoferul și o pasageră, aceasta din urmă fiind rănită, deoarece impactul a survenit pe partea ei.

În autobuz, în afară de șofer, mai era doar o pasageră. Ea a spart un geam din spate cu ciocanul de urgență și a reușit să se evacueze. A făcut-o la timp, pentru că în câteva minute, mașina a început să afunde treptat în albia râului, iar căile de acces/evacuare au devenit problematice. Dacă ar fi fost mai multe persoane în autobuz, probabil că altul ar fi fost deznodământul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI