Dacă nu faci asta pe WhatsApp, riști să-ți vadă toți mesajele. Metoda simplă să le ții doar pentru tine

Dacă nu faci asta pe WhatsApp, riști să-ți vadă toți mesajele. Metoda simplă să le ții doar pentru tine

Printr-o actualizare adusă aplicației de chat, WhatsApp suportă autentificarea in-app prin Face ID și  Touch ID pe iPhone, pentru a-ți proteja conversațiile.

Aplicația WhatsApp este unealta principală de comunicare pentru un număr foarte mare de utilizatori de telefoane inteligente. Chiar dacă numărul celor care s-au lăsat de Facebook a mai crescut în ultima vreme, cei care folosesc de WhatsApp sunt în creștere și este puțin probabil să renunțe vreodată la acest instrument gratuit de comunicare în format video, text sau audio.

În cazul în care ești un utilizator de WhatsApp cu experiență, știi că este imposibil să-ți securizezi intrarea în aplicație. Indiferent dacă ai un Android sau un iPhone, când cineva îți cunoaște codul de securitate la mobil, poate să-ți intre și în WhatsApp. Așa a fost din totdeauna.

Pe telefoanele cu Android, există câteva tertipuri la care poți apela pentru a-ți securiza diverse programe cu o parolă adițională. Pe anumite modele de telefoane Samsung, funcția respectivă este nativă și poartă numele Secure Folder, deși trebuie activată din Settings.

Pe iPhone, te poți bucura de autentificarea facială sau prin amprentă în WhatsApp datorită celui mai recent update adus programului. Din momentul în care vei activa funcția respectivă, nimeni nu-ți va mai putea intra în programul de chat doar cu un cod de securitate, indiferent cât este de complexă. Este nevoie de fața sau un deget al tău.

Pentru a activa autentificarea biometrică în WhatsApp, intră în aplicație și fă un tap în colțul din dreapta jos, la setări. Fă un tap pe Cont sau Account și optează pentru Confidențialitate / Privacy. De aici, te interesează ultima funcție de la bază – Blocare ecran sau Lock Screen. Bifează Solicitați Face ID sau Touch ID, în funcție de modul de iPhone din dotare. Mai jos, în același ecran, bifează Imediat, dacă vrei să fie nevoie de autentificare adițională în secunda doi după ce ai părăsit WhatsApp. Modificările intră în vigoare în timp real, nu trebuie să le salvezi manual.