WhatsApp vine cu o veste neplăcută. Schimbarea radicală anunțată deja

Aplicația WhatsApp ar putea să nu îți mai permită să faci capturi de ecran la conversațiile private. În plus, în viitor s-ar putea să ai nevoie de amprenta digitală pentru a putea accesa conersațiile cu prietenii tăi. Sunt noutățile cu care ar putea veni ultimul update de la WhatsApp și care ar putea să îi enerveze la culme pe unii dintre utilizatori.

Aplicația deținută de compania Facebook testează o nouă caracteristică prin care utilizatorii vor trebui să folosească amprenta digitală pentru a putea citi sau scrie mesaje. Rezultatul va fi acela că nu se vor mai putea face capturi de ecran, ca până acum, potrivit WABetaInfo.

O versiune beta a fost testată pentru a vedea cum va arăta WhatsApp după instalarea fișierelor din ultimul update. În cazul în care ultima versiune este instalată, în momentul în care vei dori să folosești aplicația, pe ecran va apăre următorul mesaj: „Amprentă de securitate. Dacă este activată, ai nevoie de amprenta digitală pentru a deschide aplicația, iar capturile de ecran în conversații sunt blocate.”

Adio, capturi de ecran pe WhatsApp?!

„Încă mai poți răspunde la mesajele din notificări și la apelurile din WhatsApp”, este continuarea mesajului pe care îl vei primi dacă îți vei instala ultimul update. Practic, aplicația îți va cere să te autentifici cu amprenta digitală dacă vei dori să o folosești.

„Nu știm dece WhatsApp nu permite realizare de capturi de ecran în momentul în care este activată opțiunea de amprentă digitală și nici măcar nu știu dacă utilizatorii vor fi încântați de așa ceva”, scrie WABetaInfo.

Autentificarea prin amprenta digitală este deocamdată în faza alpha de dezvoltare, dar va fi disponibilă odată cu noile versiuni de WhatsApp pentru Android. WhatsApp ăși face update cu regularitate, ceea ce înseamnă că vor apărea și alte caracteristici, pe lângă funcția de amprentă digitală.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI