Cutremur în Guvern! Orban vrea să dea afară 3 miniștri cheie! Nume la care nimeni nu se aștepta (SURSE)

Cutremur în Guvern! Orban vrea să dea afară 3 miniștri cheie! Nume la care nimeni nu se aștepta (SURSE). Sursa foto: economica.net

Marcel Vela, ministrul de Interne, ar urma să fie schimbat din funcție, susțin surse liberale. Acesta ar urma să fie înlăturat din cauza conflictului pe care l-a avut cu premierul Ludovic Orban şi cu președintele Klaus Iohannis, în perioada sărbătorilor pascale. În plus, ar putea fi schimbați din funcții și ministrul Educației și cel al Lucrărilor Publice.

Cutremur în Guvern Orban. Trei miniștri cheie vor fi dați afară. Numele la care nimeni nu se aștepta

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ar urma să fie schimbat din funcție, scrie mediafax.ro. Motivul pentru care va fi dat jos din fruntea ministerului de Interne ar fi conflictul apărut, în perioada Paștelui, între el, președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban.

Ministrul de Interne a semnat în luna aprilie un protocol cu Biserica Ortodoxă Română, prin care angajaţii ministerului de Interne urmau să împartă lumină în noaptea de Înviere, împreună cu alţi reprezentanți ai bisericii.

MMarcel Vela, ministrul de Interne, ar urma să fie schimbat din funcție
MMarcel Vela, ministrul de Interne, ar urma să fie schimbat din funcție. Sursa foto: bugetul.ro

Protocolul Marcel Vela-BOR, anulat

Protocolul respectiv a fost anulat, însă, după intervenţia președintelui Klaus Iohannis. În plus, şi Monica Anisie ar urma să fie schimbată de la conducerea Ministerului Educaţiei. Motivul schimbării acesteia ar fi bâlbele făcute în gestionarea învăţământului de la distanţă. Cel de-al treilea ministru care va fi dat jos din funcție este Ion Ştefan, ministrul Lucrărilor Publice. Acesta a fost acuzat că şi-ar fi angajat în sistem unele rude.

Ministrul Lucrărilor Publice a intrat în atenţia presei şi cu o declaraţie controversată. Ion Ștefan a spus că are o casă mare, de aproape 1000 de metri pătrați, deoarece constructorul ar fi greşit o grindă şi aşa s-a trezit cu un etaj în locul unei mansarde.

Rareș Bogdan susține că nu sunt tensiuni în PNL

Pe de altă parte, prim-vicepreședintele PNL, rareș Bogdan, susține că guvernul a gestionat bine criza sanitară și că nu există probleme în partid. „Nu sunt tensiuni. Vorbesc zilnic cu Ludovic Orban, vorbesc cu colegii mei, cu miniștrii, sunt discuții normale pentru că vrem să performăm. Cum am gestionat criza sanitară sperăm să gestionăm și criza economică. Am vorbit cu colegul meu Cîțu și cifrele nu arată așa rău.

Nu vreau să mă gândesc ce s-ar fi înâmplat cu doamna Carmen Dan la Interne, cu doamna Pintea la Sănătate și cu doamna Dăncilă prim-ministru. Faptul că PNL și-a asumat guvernarea este un lucru foarte bun. Sigur că costurile guvernării sunt foarte mari, dar am gestionată foarte bine”, a spus Rareș Bogdan

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI