26 oct. 2020 | 10:25

Curs valutar BNR pentru luni, 26 octombrie. Cotațiile monedelor de azi

Știri generale
Curs valutar BNR pentru luni, 26 octombrie. Cotațiile monedelor de azi
Curs valutar BNR pentru azi. Cotațiile de luni, 26 octombrie

Specialiștii de la Banca Națională a României au indicat un nou curs valutar. Care sunt cotațiile de azi, 26 octombrie, pentru toate monedele de circulație internațională? Iată și evoluția indiccelui ROBOR din ultima perioadă!

Curs valutar BNR pentru azi. Cotațiile de luni, 26 octombrie

Banca Națională a României a anunțat un curs valutar pentru ziua de luni, 26 octombrie 2020. Ultimele cotații prezente pe site-ul oficial al BNR au fost în data de 23 octombrie. Vineri, indicele ROBOR nu arăta nicio schimbare în privința celor două calcule la 3 și la 6 luni: 2.16% și respectiv 2.18%. În schimb, o modificare s-a înregistrat la indicele calculat la 12 luni. Acesta s-a mărit cu +0.01, ajungând astfel la 2.18%.

Curs valutar pentru luni, 26 octombrie, indicat de către Banca Națională a României

Curs valutar pentru luni, 26 octombrie, indicat de către Banca Națională a României

Curs valutar BNR pentru: Euro

Euro = 4.8731 Lei (scăzut cu -0.0013 Lei)

O monedă Euro indica valoarea totală de 4.8744 Lei în cursul anterior de pe data de 23 octombrie, arată Banca Națională a României. Acesta a crescut cu +0.0014 Lei față de cursul anterior.

Curs valutar BNR pentru: Dolar

Dolar = 4.1224 Lei (crescut cu +0.0079 Lei)

Un dolar a avut în cursul precedent cotația de 4.1145 Lei, alături de cotația negativă de -0.0040 Lei, arată Banca Națională a României.

Curs valutar BNR pentru: Liră sterlină

Liră sterlină = 5.3888 Lei (crescut cu +0.0039 Lei)

O liră sterlină a avut în total valoarea de 5.3849 de Lei în cursul indicat în data de 23 octombrie, alături de cotația negativă de -0.0068 de Lei, conform Băncii Naționale a României.

Măsurile BNR în contextul crizei sanitare

  • măsuri de politică monetară: (1) reducerea ratei dobânzii de politică monetară cu 0,5 puncte procentuale, de la 2,5% la 2% și (2) îngustarea coridorului format de ratele dobânzilor facilităților permanente în jurul ratei dobânzii de politică monetară la ±0,5 puncte procentuale de la ±1 punct procentual. Astfel, rata dobânzii pentru facilitatea de depozit se menține la 1,5%, iar rata dobânzii Lombard se reduce la 2,5% de la 3,5%. Efectul așteptat va fi acela de a scădea dobânzile la credite atât pentru populație, cât și pentru companii; (3) furnizarea de lichiditate băncilor și (4) cumpărarea de titluri de stat în lei de pe piața secundară pentru finanțarea în bune condiții a economiei reale și a sectorului public.
  • măsuri privind flexibilizarea cadrului de reglementare pentru ca instituțiile de credit și IFN-urile să poată ajuta persoanele și companiile cu credite: împrumutătorii vor putea să amâne la plată creditele oricărei persoane fizice și juridice afectate de epidemia COVID‑19, fără aplicarea condițiilor ce vizează gradul de îndatorare, limitarea creditului în funcție de valoarea garanției și durata maximă a creditului de consum.
  • măsuri privind rezoluția bancară: amânarea cu 3 luni, cu posibilitate de prelungire până la 6 luni, a termenului de colectare a contribuțiilor anuale la fondul de rezoluție bancară pentru anul 2020; amânarea termenelor de raportare a unor informații aferente planificării rezoluției.
  • măsuri operaționale: asigurarea unei bune funcționări a sistemelor de plăți și de decontare în monedă națională, în vederea desfășurării, în condiții normale, a tranzacțiilor comerciale și financiare; BNR va asigura bancilor fluxuri neîntrerupte de numerar pentru toate operațiunile, inclusiv cele de lichidități pentru bancomate. (Sursa: bnr.ro)