07 iul. 2022 | 13:03

Curs valutar BNR pentru 7 iulie 2022. La cât ajunge astăzi moneda europeană?

Curs Valutar
Curs valutar BNR pentru 7 iulie 2022. La cât ajunge astăzi moneda europeană?
Prognoza bursieră pentru luna iulie nu este una bună

Curs valutar BNR pentru 7 iulie 2022. Zilele acestea bursele internaționale înearcă să se redreseze, după un început de an brutal pentru piețe care s-a înrăutățit în iunie. S&P 500 a încheiat prima jumătate a anului cu o scădere de aproape 21%. Este cea mai mare pierdere înregistrată în prima jumătate a anului din ultimele cinci decenii, lăsând indicele de referință ferm în teritoriul unei piețe dezechilibrate. Pe de altă pate, rubla a mai scăzut și ea, dar s-a menținut în top, în fața dolarului american. La ultimul curs românesc, BNR a anunțat o depreciere a rublei cu 0.0029 unități, iar moneda europeană a mai câștigat 0.0005 unități. Azi avem un nou curs valutar BNR pentru 7 iulie 2022, și așteptăm să vedem la cât ajunge astăzi moneda europeană.

Prognoza bursieră pentru luna iulie nu este una bună

S&P 500 a înregistrat scăderi zilnice în 56% din zilele de tranzacționare din acest an. Este o schimbare față de tendința din deceniul anterior, când câștigurile zilnice erau mai tipice. Înainte de criză erau înregistrate în 55% din zilele de tranzacționare.

Investitorii în căutare de ușurare au găsit puține refugii sigure, dacă au găsit vreunul. Piața criptografică, cândva înfierbântată, s-a răcit. Prețul Bitcoin s-a prăbușit cu aproape 60% în acest an, în timp ce Ethereum a scăzut cu peste 70%. Chiar și aurul, considerat mult timp un activ de refugiu, a scăzut cu peste 4% de la începutul anului până în prezent.

O multitudine de factori corelați explică derapajul generalizat de pe piețe. În luna iunie s-a înregistrat o nouă creștere bruscă într-un raport cheie privind inflația, după ce prețurile au crescut în cel mai rapid ritm din ultimele decenii.

Rezerva Federală majorează agresiv ratele dobânzilor pentru a domoli această inflație. Există în continuare probleme în lanțul de aprovizionare cauzate de întreruperile Covid-19 și de războiul în curs de desfășurare din Ucraina, toate acestea contribuind la creșterea temerilor că urmează o nouă recesiune. Acești factori se adaugă la o cantitate amețitoare de incertitudine pentru investitorii profesioniști, care dictează în mare măsură direcția pieței bursiere și generează volatilitate pentru noi toți ceilalți.

Cursul valutar al zilei de 7 iulie 2022

Astăzi avem un nou curs, și vom vedea după ora 13:00 ce se întâmplă cu moneda europeană și rubla rusească în contextul actualei situații economico-geo-politice.

Noul CURS BNR este cel publicat la cursul zilei de astăzi, după ora 13:00.

Curs valutar BNR pentru 6 iulie 2022

Curs valutar BNR pentru 7 iulie 2022: Euro

1 euro = 4,9451 Lei (-0.0003 Lei)

Un euro are cursul prezentat la valoarea de 4,9451 Lei, alături de o variație negativă de -0.0003 Lei.

Curs valutar BNR pentru 6 iulie 2022

Curs valutar BNR pentru 7 iulie 2022: Dolar

1 dolar = 4,8462 Lei (+0.0118 Lei)

Un dolar are cursul prezentat la valoarea de 4,8462 Lei, alături de o variație pozitivă de +0.0118 Lei.

Curs valutar BNR pentru 6 iulie 2022

Curs valutar BNR pentru 7 iulie 2022: Lira sterlină

1 liră = 5,8116 Lei (+0.0373 Lei)

O liră sterlină are cursul prezentat la valoarea de 5,8116 Lei, alături de variația pozitivă de +0.0373 Lei.

Banca centrală a Rusiei intervine pentru a susține rubla și a evita prăbușirea pieței

Banca centrală din Rusia  de la începutul crizei, a cumpărat milioane de ruble pentru a preveni prăbușirea bursei de valori de la Moscova și pentru a susține moneda, după ce aceasta s-a prăbușit la un minim istoric de 89,60 în raport cu dolarul.

În încercarea de a preveni ca invazia Ucrainei să împingă sistemul financiar al Rusiei în colaps, oficialii de la Moscova au închis bursa de valori, în timp ce Banca Rusiei a organizat o operațiune de salvare pentru a pune un nivel minim sub rubla care a alunecat.

Pe 5 iuiie, valoarea rublei a derutat comercianții, scăzând cu până la 11%, până la 62,30 pe dolar. Scăderea a venit pe fondul unei ample întăriri a dolarului verde. În același timp, euro sa prăbușit la minimul ultimelor două decenii.

Dacă prăbușirea de trei zile a rublei continuă, ar putea reduce presiunea asupra Băncii Centrale a Rusiei de a reduce ratele dobânzilor și de a relaxa controalele de capital pentru a menține moneda în intervalul dorit de factorii de decizie.

Urmarea tendinței rublei este o răsturnare de situație după săptămâni de forță, care au sfidat schimbările globale de reducere a riscurilor și o scădere a clasei de active de pe piețele emergente.

Citește și: Rusia și costul invaziei asupra Ucrainei: rubla a devenit o hârtie fără valoare

Curs valutar BNR pentru 6 iulie 2022Curs valutar BNR pentru 7 iulie 2022: Rubla rusească

1 rublă = 0,0755 Lei (+0.0002 Lei)

O rublă are cursul prezentat la valoarea de 0,0755 Lei, alături de variația pozitivă de +0.0002 Lei.

 

Curs valutar BNR pentru 6 iulie 2022Indicele ROBOR stabilit de BNR pe 7 iulie 2022

Conform datelor oficiale publicate de BNR, Indicele ROBOR a crescut față de ziua anterioară, după cum urmează:

 

  • Indicele ROBOR la o lună: 6.04
  • Indicele ROBOR la trei luni: 6.76
  • Indicele ROBOR la șase luni: 6.90
  • Indicele ROBOR la douăsprezece luni: 7.07
Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este INTERZIS pentru proprietarii de apartamente. Anunț pentru cei care nu stau la adresa din buletin
Capital.ro
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro