Cine este angajatul BNR care câștigă mai mulți bani decât Mugur Isărescu. Doar pensia este de 107.400 lei

Cine este angajatul BNR care câștigă mai mulți bani decât Mugur Isărescu. Doar pensia este de 107.400 lei
Cine este angajatul BNR care câștigă mai mulți bani decât Mugur Isărescu. Doar pensia este de 107.400 lei

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), a depăşit în premieră nivelul de 1 milion de lei venituri încasate, în 2019, dar există un angajat al băncii centrale care îl depăşeşte. Acesta a încasat nu mai puțin de 1,6 milioane de lei.

Un angajat al BNR câștigă mai mulți bani decât Guvernatorul Mugur Isărescu. Cine este această persoană

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a fost întrecut în ceea ce privește veniturile încasate de către un alt angajat al instituției bancare.

Guvernatorul Mugur Isărescu a încasat anul trecut 897.000 de lei din drepturi salariale şi indemnizaţie de participare la Consiliul de administraţie, o pensie de peste 161.000 de lei, adică pensie lunară de aproape 13.500 lei, încă 30.000 de lei de la Academia Română, precum şi 3.700 de lei de la Academia de Ştiinţe Economice.

Florin Georgescu a câștigat mai mult decât șeful său, Mugur Isărescu
Florin Georgescu a câștigat mai mult decât șeful său, Mugur Isărescu

Prim-viceguvernatorul Florin Georgescu, venituri mai mari ca ale lui Mugur Isărescu

În total, veniturile șefului Băncii Naționale Române s-au ridicat la 1,1 milioane de lei anul trecut, coform declarației sale de avere. Cu toate astea, un alt angajat Băncii Naționale Române l-a depășit în ceea ce privește veniturile chiar pe Mugur Isărescu. Această persoană este prim-viceguvernatorul Florin Georgescu.

Acesta a avut anul trecut venituri de nu mai puțin de 1,6 milioane de lei. Mai exact, prim-viceguvernatorul Florin Georgescu a încasat un venit anual de 1,36 milioane de lei din funcţia deţinută la Banca Națională a României. La această sumă s-a mai adăugat o pensie de parlamentar de 107.400 lei, precum şi o pensie de limită de vârstă de 126.600 lei. În plus, prim-viceguvernatorul Florin Georgescu a mai avut venituri şi de la Academia de Studii Economie şi din chirii, dar nu substanțiale.

Mugur Isărescu, colaborator al Securității. Pe cine a turnat șeful BNR

Pe de altă parte, Mugur Isărescu ar fi fost colaborator al fostei Securități. Acesta ar fi turnat două persoane care se plângeau de frig, foame și de transportul greu din Drumul Taberei, pe timpul lui Ceaușescu.

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) arată, în documentul înaintat instanței privind care cere constatarea calității de colaborator al Securității, că Mugur Isărescu, actualul Guvernator al BNR, ar fi fost recrutat de Securitate pe când era cercetător la Institutul de Economie Mondială.