17 oct. 2023 | 23:49

Curiozități despre țara cu 6 anotimpuri și 72 de perioade ale anului. Aici, există o altfel de vară indiană

News
Curiozități despre țara cu 6 anotimpuri și 72 de perioade ale anului. Aici, există o altfel de vară indiană
Care este tara cu 6 anotimpuri

În acest articol vă prezentăm curiozități despre țara cu 6 anotimpuri și 72 de perioade ale anului. Aici, există o altfel de vară indiană. Așadar, care este această țară care pare ruptă de pe altă planetă.

Care este țara care are 6 anotimpuri și 72 de perioade ale anului

Țara care are 6 anotimpuri și 72 de perioade ale anului, acolo fiind o altfel de vară indiană, este chiar Japonia. Vă vom prezenta ciclicității ale naturii din Țara Soarelui Răsare și capacitatea japonezilor de a se bucura de orice anotimp și vreme.

În afară de cele 4 anotimpuri principale cu care suntem obișnuiți, în Japonia există un al 5-lea anotimp ploios Tsuyu, dar și un al 6-lea Akibare (Nihonbare), acesta fiind un analog al verii indiene, care se mai numește ”transparența toamnei” sau ”claritate japoneză”.

Astfel, japonezii așteaptă al șaselea anotimp la fel de mult ca și cel al înfloririi cireșilor. Akibare este în octombrie-noiembrie, când se încheie perioada taifunurilor. Pentru că Japonia este întinsă de la nord la sud, în unele prefecturi, ”transparența de toamnă” apare mai devreme, iar în alte zone ține până iarna.

Citește și: Un nutriționist japonez a spus care sunt alimentele care prelungesc viața

Cum se traduce Momiji

În acest moment, vremea este caldă și uscată, temperatura aerului nefiind nici ridicată, nici scăzută, ceea ce face ca această perioadă să fie perfectă pentru plimbări în aer liber.

Momiji este al doilea nume al acestui anotimp, care este tradus din japoneză ca ”timpul arțarului”. Aceasta este cu adevărat o sărbătoare a frumuseții naturale și a ciclicității naturii. Atunci, frunzele de arțar își schimbă culoarea în galben strălucitor, portocaliu și roșu, iar locuitorii practic divinizează această perioadă a toamnei.

De asemenea, există un cuvânt special pentru acest ritual, momiji-gari, care este tradus prin ”vânătoarea de frunze de arțar roșu”. Astfel, pe un site special, curioșii pot urmări culoarea frunzelor copacilor dintr-o anumită zonă și oraș.

Frunzeșe de arțar îi farmecă pe japonzi

Asta îi ajută pe japonezi și pe turiști să planifice cel mai bun traseu și să se bucure pe deplin de frumusețea fenomenului natural incredibil. Mai mult, există chiar și un panou informativ la Gara din Kyoto care arată gradul de roșeață al frunzelor de arțar din parcurile din zonă.

Citește și: Ce a impresionat-o pe Dana Rogoz în Japonia

Nu în ultimul rând, multe tradiții în Japonia au fost împrumutate din China. Unul dintre acestea este sistemul de schimbare a anotimpurilor, care a împărțit anul calendaristic în 24 de perioade și 72 de cicluri naturale.

Fiecare dintre cele 24 de perioade este denumită sekki și durează circa 5 zile, având propriul nume. Sunt 72 de astfel de cicluri de 5 zile în total și fiecare indică ce se întâmplă în natură la acel moment: topirea zăpezii, înflorirea plantelor…etc.

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Click.ro
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu 20.000 de dolari bucata
Digi24
Cum arată Tania Budi în realitate, fără machiaj, la 56 de ani. 'Eu la 75 voi fi la fel. În cluburi, dansând'
Unica.ro
Supă de cartofi cu pâine prăjită și usturoi. Rețeta măicuțelor de la Mănăstirea Prislop
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Se CONFISCĂ mașina. Acest lucru va deveni TOTAL INTERZIS în România: Să scriem negru pe alb în lege
Capital.ro
Prețul unui kilogram de nucă în Piața Obor din București, înainte de Paște
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Ce e INTERZIS să facă în MARȚEA MARE din Săptămâna Patimilor
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro