Un nutriționist din Japonia a venit cu dezvăluiri incredibile pentru oameni din toată lumea. Acesta a mărturisit că a fost învățat de mic să se gândească altfel la mâncare și să o considere un medicament. De asemenea, bunica lui a reușit să se bucure de o viață lungă tot datorită acestui obicei. Ce le recomandă oamenilor? Multe persoane încearcă să găsească secretul tinereții fără bătrânețe.
Specialistul care a crescut în Japonia a fost învățat să prețuiască și să privească altfel mâncarea decât alți oameni din diferite colțuri ale lumii. De asemenea, bunica lui a avut un aport uriaș în aceste credințe și în cariera pe care și-a ales-o mai apoi.
Aceasta a reușit să se bucure de o viață lungă și lipsită de griji datorită consumului de alimente potrivite. Amintim că Japonia găzduiește unii din cei mai longevivi oameni la nivel mondial.
Concret, este vorba de 90.526 de centenari sau persoane care au vârste de peste 100 de ani. Mai mult decât atât, numărul la care s-a ajuns acum este de peste cinci ori mai mult decât în urmă cu două decenii, conform unui raport din 2022 al Ministerului Sănătății, Muncii și Bunăstării.
Nutriționistul a împărtășit și secretul pe care întreaga lui familie îl știe. Mai exact, este vorba despre câteva alimente pe care ei le consumă pentru a rămâne sănătoși și a trăi mai mult.
Cartofi dulci japonezi: originari din Okinawa, cartofii dulci violet sunt numiți ,imo’ și sunt consumați ca gustare între mese sau desert. Ei au proprietăți deosebite și sunt extrem de sățioși și gustoși, dar și versatili pentru gospodine.
Supă Miso: se numără printre felurile tradiționale de mâncare, dar este și foarte sănătoasă, fiind făcută din boabe de soia și cereale fermentate.
Ridichi: rădăcinoasele în general sunt prezente în bucătăria japoneză pentru gust, dar și pentru beneficiile unice pentru sănătate. Ridichile Daikon sunt cunoscute pentru că ajută la prevenirea răcelilor și la întărirea sistemului imunitar.
Alge marine: acestea sunt bogate în minerale importante precum; fier, calciu, acid folic și magneziu, iar consumul lor zilnic poate aduce aportul potrivit de fibre. De asemenea, ele ajută și la reducerea unor boli precum: boli de inimă, accidente vasculare cerebrale și hipertensiune arterială sau diabet de tip 2.
Toate alimentele menționate se găsesc și în supermarket-urile noastre și sunt ușor de introdus în anumite rețete, mai cu seamă dacă cei din familie iubesc bucătăria japoneză.