Cum vor arăta noile tramvaie din București. Primele imagini au apărut pe internet

Cum vor arăta noile tramvaie din București. Primele imagini au apărut pe internet
Bucurestenii se vor plimba cu 140 de tramvaie noi

Cum vor arăta noile tramvaie din București. Primele imagini deja au apărut pe internet. Astra Vagoane Călători Arad a prezentat într-un clip de promovare propunerea preliminară de design pentru viitoarele tramvaie ce vor fi livrate în Capitală. Producătorul deținut de Valer Blidar va semna contractul pentru 100 de tramvaie de 36 de metri, moment de la care vor curge termenele pentru livrarea primelor unități Imperio.

S-a aflat cum vor arăta tramvaiele care vor fi livrate de Astra Vagoane Călători Arad pentru București

Primele imagini cu travaiele care vor circula prin Capitală au apărut deja pe internet. Cei interesați de infrastructură de la Metrou Ușor au băgat într-un clip de promovare propunerea Astra Vagoane Călători pentru design-ul celor 100 de tramvaie noi care urmează să fie livrate în București.

Într-un clip de promovare al Astra Arad de pe site-ul Club Feroviar este prezentată propunerea preliminară de design pentru viitoarele tramvaie ce vor fi livrate la București. Modelul Imperio București va avea o lungime de 36 de metri, 6 uși duble de acces și ar urma să fie fabricat în 100 de exemplare pentru a circula pe liniile 1, 10, 21, 25, 32, 40, 41 și 55„,  anunță reprezentanții Asociației Metrou Ușor.

Asa va arata tramvaiul Imperio Bucuresti
Asa va arata tramvaiul Imperio Bucuresti

Designul tramvaielor care vor circula în București este unul original

Potrivit acestora, designul ”custom-made” propus de Astra Vagoane Călători Arad pentru București este deosebit de restul tramvaielor Imperio care se livrează în acest moment în celelalte orașe din țară.

Tramvaiele care se vor plimba prin București trebuie să aibă 36 de metri, podeaua coborâtă integral şi cinci uşi duble.

Ce mai prevede contractul încheiat cu Astra Vagoane Călători Arad

În plus, contractul mai include, de asemenea, piesele de schimb, consumabilele, serviciile de punere în funcţiune, servicii de întreţinere, service, precum şi remedierea defecţiunilor pe toată perioada garanţiei.

De asemenea, câştigătorul va asigura şi şcolarizarea personalului care va opera tramvaiele în București.

STB va mai cumpăra încă 40 de tramvaie pentru București, dar de o lungime mai mică

Pe lângă cele 100 de tramvaie de 36 de metri lungime cumpărate de Primăria Capitalei, Societatea de Transport Bucureşti (STB) va mai cumpăra 40 de tramvaie noi de doar 18 metri lungime.

Astfel, pe data de 28 octombrie, Compania de Transport Public Cluj-Napoca a pus în circulație primele patru garnituri noi de tramvai fabricate în țara noastră, din comanda de 24 de unități către Astra Vagoane Călători.

Unde a mai livrat Astra Vagoane Călători Arad tramvaie în țara noastră

Astra Vagoane Călători Arad a mai livrat tramvaie noi și în orașul de origine, precum și în orașul Oradea.