Cum va revoluționa David Popovici înotul: „E timpul pentru un nou mod de abordare”

Cum va revoluționa David Popovici înotul: „E timpul pentru un nou mod de abordare”
David Popovici a devenit dublu campion mondial la seniori, după ce a câștigat probele de 100 și 200 metri liber

Cum va revoluționa David Popovici înotul. La doar 17 ani, înotătorul din România a intrat în istoria natației mondiale, dar și a sportului românesc. A devenit primul român care a cucerit aurul la un Campionat Mondial pentru seniori. În plus, el e primul înotător din lume, după aproape 50 de ani, care a câștigat două titluri la aceeași ediție a Mondialelor. David Popovici, alături de antrenorul său, Adrian Rădulescu, are planuri și mai mari și vrea să schimbe fața natației mondiale

Cum va revoluționa David Popovici înotul

Cum va revoluționa David Popovici înotul. „Regele David”, „Torpila românească” sau, pur și simplu, David Popovici, a devenit în câteva zile sinonim cu succesul și marea performanță. Adolescentul de 17 ani a cucerit aurul în probele de 100 și 200 metri liber la Campionatele Mondiale de la Budapesta.

„Sincer, m-am bucurat că s-a terminat. Am terminat concursul cu stil. Ce pot să spun este că mă bucur că lumea m-a urmărit. Sper că milioane de români m-au susținut și sper că v-am făcut pe toți mândri.

Urmează un sezon competițional încărcat, dar pe care abia îl aștept. Apoi, urmează puțină pauză, reveneală să spun așa și voi reflecta la ce s-a întâmplat.

Nu a fost un concurs la care m-am pregătit foarte tare, asta mă face și mai optimist. Aș minți dacă aș spune că nu am fost într-o formă bună. Am fost într-o formă bună, doar că nu știam. Este un lucru bun că mă pot surprinde în continuare”, a declarat David Popovici pentru TVR, la finalul cursei de miercuri seară.

„E timpul pentru un nou mod de abordare”

David Popovici a recunoscut că proba de 200 metri liber este mai pe placul lui, fiind una mult mai tactică, în care își poate folosi mintea mai mult.

„Îmi place mai mult cursa de 200 de metri, pentru că e o cursă mai mult tactică, o cursă în care îți folosești mai mult mintea, cu tot respectul pentru cea de 100 m. La 200 de metri am fost surprins la ce diferență mare am câștigat, la cea de 100 la ce diferență mică am reușit să mă impun. Îmi plac ambele situații”, a spus David Popovici, conform gsp.ro.

La 17 ani, David Popovici are tot viitorul înainte. Iar el are planuri mult mai mari. Ele includ însăși revoluționarea natației mondiale și a modului în care a fost văzută proba de 100 metri liber până acum, după cum a afirmat antrenorul campionului român, Andrei Rădulescu.

„Nu știu dacă ne-am pregătit pentru medalii, dar ne-am pregătit să fim competitivi, cât de sus nu știam.

David așa este construit și nu vrem să devină mai mare ca musculatură. Trebuie să regândim un pic felul în care a fost înotată 100 de metri în ultimii 20 de ani. E timpul pentru un nou mod de a aborda această probă.

Acum e o chestiune despre cine e mai bun pe ultimii 50 de metri. Cu cât ești mai mare, folosești mai multă energie și o utilizezi în prima parte și apoi rămâi fără”, a spus Adrian Rădulescu pentru GSP.

David Popovici va reveni în țară duminică, alături de ceilalți membri ai delegației României.