Câți bani primește David Popovici pentru titlurile mondiale. Campionul român are și bursă lunară de la CIO

Câți bani primește David Popovici pentru titlurile mondiale. Campionul român are și bursă lunară de la CIO
Davis Popovici va primi o recompensă financiară binemeritată pentru cele două titluri cucerite la Campionatele Mondiale de natație

Câți bani primește David Popovici pentru titlurile mondiale. Înotătorul-fenomen al României a devenit, după aproape 50 de ani, primul sportiv din lume care a câștigat probele de 100 și 200 metri liber la aceeași ediție a Campionatelor Mondiale. Pentru David Popovici va urma și o recompensă binemeritată pentru performanțele sale, el având și o bursă lunară din partea Comitetului Olimpic Internațional.

Câți bani primește David Popovici pentru titlurile mondiale

Câți bani primește David Popovici pentru titlurile mondiale. „Rechinul din România” și-a „devorat” adversarii și în proba de 100 metri liber, cucerind cea de-a doua medalie de aur la aceeași ediție a Campionatelor Mondiale. Un lucru pe care l-a mai realizat, acum 49 de ani, doar americanul Tim Montgomery, la Mondialele din Belgrad, în 1973.

Adolescentul de 17 ani a declarat că dacă i se va „urca la cap” popularitatea, atunci va primi „două palme imaginare” de la apropiaţii săi.

„Chiar nu ştiu cum voi fi privit, însă eu voi fi absolut la fel, mă voi comporta absolut la fel. Dacă e cumva vreodată să mi se urce la cap ştiu că voi primi două palme imaginare de la apropiaţii mei şi o să-mi revin imediat, dar nu o să se ajungă acolo. Pentru că am nişte oameni liniştiţi în jurul meu, oameni la fel de simpli ca şi mine”, a spus David Popovici la TVR.

Campionul român are și bursă lunară de la CIO

David Popovici va primi o recompensă financiară binemeritată pentru performanțele sale. Conform as.ro, de la Ministerul Tineretului şi Sportului, David Popovici va primi câte 56.000 de lei pentru fiecare clasare pe locul 1. Astfel, va încasa 112.000 de lei, deci peste 22.000 de euro. Există posibilitatea ca premiile primite de puştiul minune să fie dublate de Guvern, așa cum s-a întâmplat cu premiile acordate după Jocurile Olimpice de la Tokio.

De asemenea, David Popovici poate să fie premiat și de clubul Dinamo, ce îi poate oferi maximum 50% din premiile oferite de Minister. Conform eurosport.ro, dublul campion mondial are un salariu de 7.000 de euro pe lună la clubul din Ștefan cel Mare. Şi Comitetul Olimpic și Sportiv Român poate interveni şi să ofere o sumă de bani în conturile celui care a scris o pagină de istorie pentru sportul românesc.

Guvernul poate să dubleze premiul acordat de Ministerul Tineretului

David Popovici a primit, în aprilie, o bursă de solidaritate din partea Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) în valoare de 1.500 de dolari lunar prin intermediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR). Bursele de solidaritate se acordă lunar până în iulie 2024, iar în cadrul lor există capitole pentru care pot fi decontate cheltuielile de pregătire pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

„Sunt nişte bani investiţi cu cap. Ştiu că poate sună ironic, pentru că vor fi investiţi în mine şi în continuarea visului meu olimpic, însă eu şi antrenorul meu suntem destul de încrezători în ceea ce putem să realizăm şi ştim că este o investiţie făcută cu cap. De când eram mic m-am gândit la Jocurile Olimpice.

Prima dată m-am gândit că vreau să ajung acolo, când am văzut că m-am apropiat de visul acesta al meu, mi-am pus şi o medalie în cap şi cumva adânc acolo ştiu că se va întâmpla. Asta cred, că vom ajunge acolo treptat. E un vis al meu să ajung campion olimpic, poate nu numai o dată, mai multe medalii olimpice la diferite discipline”, a spus Popovici la sediul COSR, la acea vreme.

David Popovici va reveni în țară de la Budapesta în cursul zilei de duminică, 26 iunie, alături de colegii din delegația României.