Cum va fi vremea la mare, în weekend-ul 12 – 14 iunie. Meteorologii nu au vești bune

Cum va fi vremea la mare, în weekend-ul 12 – 14 iunie. Meteorologii nu au vești bune
Meteo. Cum va fi vremea în acest weekend în România

Meteorologii au vești proaste în ceea ce privește vremea. Ploile vor continua până săptămâna viitoare, astfel că vremea la mare va fi una închisă. De asemenea, meteorologii avertizează că se vor înregistra cantități mari de apă la nivelul întregii țări.

Cum va fi vremea pe litoral, în weekend-ul 12 – 14 iunie. Ce spun meteorologii

Meteorologii au prelungit codul galben de vreme rea până luni, 15 iunie, orele 10:00. În această perioadă se vor înregistra ploi bogate cantitativ, care în unele localități vor duce la producerea de inundații.

Am prelungit codul galben până pe 15 iunie, deci luni dimineață la ora 10:00. Ceea ce înseamnă că în weekend așteptăm perioade cu intermitate atmosferică accentuată. Sigur că ar fi de dorit ca cei care practică turismul spre litoral sau spre munte să aibă mai multe ore cu soare decât ceea ce se întrevede, dar important este faptul că nu sunt zile complet pierdute pentru cei care fac drumeții sau câteva ore de plajă. De altfel, la mare, apa mării este încă destul de rece, în jur de 19 grade, dar cu un pic de voință se poate încerca. Sunt averse, grindină și vijelii, și, de asemenea, cantități de apă însemnate, ploi torențiale”, a declarat Dinu Mărășoiu, meteorolog în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, potrivit gandul.info.

Cum va fi vremea la mare, în weekend-ul 12 - 14 iunie. Meteorologii nu vești bune
Cum va fi vremea la mare, în weekend-ul 12 – 14 iunie. Meteorologii nu vești bune. Sursa foto: antena3.ro

Canicula nu se instalează în România curând

De asemenea, meteorologii anunță că România va fi ocolită de caniculă în următoarea perioadă. „Sfatul nostru este ca oamenii să urmărească și informațiile acestea pe durate scurte, pe județe, pe localități, pe ore, când precizăm foarte clar fenomenele acestea periculoase.

Din păcate, potrivit ultimelor informații, se vor agrava la nivelul săptămânii viitoare pentru că vor fi cantități mari de ploaie/per săptămână, din această cauză în nota de atenționare se precizează că și în cursul săptămânii viitoare gradul de intensitate atmosferică se menține accentuat în cea mai mare parte a țării. Vestea bună pentru cei care suferă de căldură este că nu ne așteptăm încă să vină canicula, adică temperaturi maxime în jur de 35 de grade”, a mai precizat Dinu Mărășoiu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI