Atenționare meteo de vreme severă. Ce regiuni sunt afectate de codul galben

Atenționare meteo de vreme severă. Ce regiuni sunt afectate de codul galben
Se strică vremea în weekend. Ce ne așteaptă după 1 Mai. Anunțul ANM

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie aduc noi atenționări meteo! Vremea se va schimba considerabil în următoarea perioadă. Care sunt detaliile oferite de meterologi?

Atenționare meteo de vreme severă. ANM anunță cod gaben de ploi

Specialiștii de la Admnistrația Națională de Meteorologie indică schimbări semnificative în privința vremii din următoarea perioadă. Conform acestora, ploile își vor face apariția în Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei și în sudul Moldovei. De asemenea, cei din zonele specificate trebuie să se aștepte perioade cu instabilitate accentuată temporar, ulterior aceasta manifestându-se prin cadrul unor intensificări ale vântului cu rafale cuprinse între 60-70 de km/h. Mai mult decât atât, ANM anunță fenomene precum; descărcări electrice, grindină, averse cu caracter torențial și vijelii de scurtă durată.

„Interval de valabilitate: 30 aprilie, ora 13 – 30 aprilie, ora 21 Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată Zone afectate: conform textului și hărții în Dobrogea, jumătatea estică a Munteniei și în estul si sudul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu viteze la rafală, în general, de 60…70 km/h, vijelii, frecvente descărcări electrice, căderi de grindină, averse ce vor avea și caracter torențial. Notă: Astfel de fenomene se vor semnala și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse”
Administrația Națională de Meteorologie

ANM anunță cod galben de ploi
ANM anunță cod galben de ploi

Vremea în București

  • Joi, 30 aprilie
    Maxima pentru azi pentru București este de 24 de grade Celsius, alături de una sau două averse. Vânturi vin din zona de vest-sud-vest a teritoriului României cu 9 km/h și cu rafale de 17 km/h. Minima serii indică doar 11 grade Celsius, alături de un cer mult mai senin. Vânturi vin din zona de nord-nord-est cu 7 km/h și cu rafale de 13 km/h.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI