Cum va fi vremea de Paște și de 1 Mai. ANM anunță prognoza meteo pentru 4 săptămâni

Cum va fi vremea de Paște și de 1 Mai. ANM anunță prognoza meteo pentru 4 săptămâni
Vezi ce temperaturi vom avea de sărbători

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Vezi ce ne va aduce vremea de sărbătorile pascale, anul acesta. Specialiștii vin cu vești „calde“.

Cum va fi vremea de Paște

Meteorologii anunță temperaturi mai calde decât cele normale pentru luna aprilie și pentru începutul lui mai, iar precipitațiile vor fi la rândul lor mai scăzute decât în mod obișnuit în aproape toate regiunile țării.

În săptămâna 13 – 20 aprilie, vremea va fi ușor mai caldă decât în mod normal în partea de sud a țării și în extremitatea vestică, iar, în restul României, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului.

Vor fi ploi slabe la nivelul întregii țări, cu precădere în regiunile sud-vestice.

În săptămâna 20 – 27 aprilie, temperatura aerului va fi mai caldă decât în mod obișnuit pentru întreg teritoriul țării.

Regimul pluviometric pentru această perioadă va fi deficitar în toate regiunile.

În prima zi de Paşte vor fi, în medie, 19-20 de grade, iar cea de-a doua va fi cea mai frumoasă zi din această perioadă, cu temperaturi de până la 25 de grade Celsius.

Temperaturile se mențin calde și de Florar

În săptămâna 27 aprilie – 4 mai, în regiunile estice și sud-estice, temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, iar în restul țării temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Luna mai vine și ea cu vreme caldă
Luna mai vine și ea cu vreme caldă

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi și ele apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

În săptămâna 4 mai – 11 mai, în regiunile extracarpatice vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit, iar în restul României mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval.

Cantitățile de precipitații vor fi, în general, apropiate de cele normale pentru această săptămână, existând posibilitatea unui excedent local în regiunile vestice, și a unui deficit în cele estice și sud-estice.

Aceste estimări sunt realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI