Se schimbă vremea în România. Fenomen neobișnuit în luna aprilie. Ce se întâmplă cu temperaturile

Se schimbă vremea în România. Fenomen neobișnuit în luna aprilie. Ce se întâmplă cu temperaturile
ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Veste bună de la meteo. Vremea se încălzește în următoarele două săptămâni potrivit prognozei pentru perioada 6-19 aprilie, când este sărbătorit și Paștele ortodox.

Vreme caldă în toată țara

Prognoza meteo în Banat. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Specialiștii anunță că vremea se va încălzi, ajungând chiar la temperaturi de 19 grade Celsius.

Începând cu această săptămână temperaturile vor începe să crească. Așadar, de la o medie regională a valorilor maxime de 16 grade, se va ajunge la 24 de grade în 11 și 12 aprilie. Tendința va fi asemănătoare și în ceea ce privește temperaturile minime, media acestora urmând sa urce de la 0 grade în dimineața zilei de 7 aprilie, până spre 6…7 grade ulterior.

În a doua săptămână, procesul de încălzire se va menține. Astfel că,  sunt estimate valori maxime în medie de 16-19 grade și minime de 6-8 grade Celsius.

Prognoza meteo în Crișana. Meteorologii anunță vreme caldă pentru prima săptămână, media valorilor maxime de temperatură fiind cuprinsă între 22 și 24 de grade. În ceea ce privește temperaturile minime, tendința va fi asemănătoare. Astfel de la dimineți cu vreme rece, cu o medie între 0 și 2 grade, se va ajunge la 6…7 grade.

Începând cu data de 13 aprilie, sunt așteptate temperaturi în limte normale pentru această perioadă, cu o medie a valorilor maxime de 16…18 grade Celsius și cca. 6 grade pentru cele minime. Nu sunt prognozate precipitații până pe 12 aprilie.

Prognoza meteo în Transilvania. Vremea va fi mai rece în timpul nopților și al dimineților în primele zile ale intervalului, cu o medie a temperaturilor minime de -5…-2 grade, și maxime într-o ușoară creștere spre 15..16 grade. Apoi, vremea va intra într-un proces de încălzire, iar până pe data de 13 aprilie se vor înregistra temperaturi peste mediile multianuale, respectiv, o medie a maximelor de 19…20 de grade și minime în general pozitive, la o medie de 2…4 grade.

După acest fenomen neobișnuit pentru „Prier“ (luna aprilie în tradiția populară), vremea se va răci. În prima săptămână nu sunt prognozate precipitații, probabilitatea ca ele să apară va începe odată cu data de 13.

Prognoza meteo în Maramureș. Vremea se va menține rece în timpul nopților și al dimineților, cu o medie a temperaturilor minime în jur de -2 grade și maxime în creștere ușoară spre 16…17 grade. Pe parcurs, vremea se va încălzi și până pe 13 aprilie se vor înregistra temperaturi maxime în jur de 20 de grade și minime ce vor ajunge la o medie de 6 grade. După această dată, vremea va intra în scădere iar valorile maxime estimate vor fi în jur de 15 grade, în timp ce media minimelor va fi de 3…4 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va crește după ziua de 13 aprilie.

Prognoza meteo în Moldova. În prima parte a celor două săptâmâni, vremea va fi rece în timpul nopților și al dimineților. Media temperaturilor minime va fi în jur de 0 grade, iar media maximelor în creștere ușoară spre 16 grade. Ulterior, vremea va deveni ușor mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă. Pe 12 și 13 aprilie se vor înregistra valorile termice cele mai ridicate, maximele vor fi, în medie, în jurul a 21 de grade și minimele vor ajunge la o medie de 6…7 grade, după care se estimează o revenire a temperaturii spre valori normale.

În intervalul 13-17 aprilie, probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată.

Prognoza meteo în Dobrogea. Până pe 10 aprilie, vremea se va încălzi treptat, când media valorilor maxime de temperatură va ajunge la 16…17 grade, iar media temperaturilor minime va atinge 7…8 grade.

Vor fi mici variații de la o zi la alta, dar regimul termic se va menține și în intervalul 11-14 aprilie. După această dată, meteorologii anunță trecerea spre valori termice ușor sub cele normale pentru această regiune, cu o medie a maximelor în jurul a 15 grade și a minimelor de 5…6 grade.

Vor fi posibile precipitații slabe, cu precădere în intervalul 14-18 aprilie.

Prognoza meteo în Muntenia. În primele 3 zile ale celor două săptămâni, vremea va fi răcoroasă în timpul nopților și al dimineților, cu o medie a temperaturilor minime de 1…2 grade și maxime în creștere ușoară spre o medie de 16 grade. Vremea va deveni treptat mai caldă, ulterior ajungându-se la temperaturi mai mari decât în mod obișnuit pentru această perioadă. Se vor înregistra valori termice maxime, în medie, în jurul a 21 de grade, iar minimele vor ajunge la o medie de 7…8 grade, după care temperaturile intră în normal.

Trecător vor fi posibile precipitații slabe, mai ales în intervalul 14-18 aprilie.

Prognoza meteo în Muntenia. Vremea se va menține rece noaptea și dimineața în primele 3 zile din cele două săptămâni, cu o medie a temperaturilor minime de 1…2 grade și maxime în creștere ușoară spre o medie de 17 grade. Începând cu data de 13 aprilie, vremea va deveni treptat mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă astfel că se vor înregistra valori termice maxime, în medie, în jurul a 22 de grade, iar minimele vor ajunge la o medie de 7…8 grade. După care se va înregistra o revenire a temperaturii spre valori în jurul celor normale pentru jumătatea lunii aprilie.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în intervalele 14-15 aprilie și 17-18 aprilie.

Paştele vine cu vreme caldă

Vom avea vreme frumoasă de sărbători
Vom avea vreme frumoasă de sărbători

În prima zi de Paşte vor fi în medie 19-20 de grade, iar cea de-a doua va fi cea mai frumoasă zi din această perioadă, cu temperaturi de până la 25 de grade Celsius.

Estimările au fost făcută folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI