Prognoza meteo pentru weekend. Ce se întâmplă cu temperaturile vineri, sâmbătă și duminică

Prognoza meteo pentru weekend. Ce se întâmplă cu temperaturile vineri, sâmbătă și duminică
Prognoza meteo pentru weekend. Ce se întâmplă cu temperaturile vineri, sâmbătă și duminică. Sursa foto: realitatea.md

Meteorologii au anunţat prognoza meteo pentru weekendul 11-12 aprilie. Astfel, sunt anunţate temperaturi normale, conform perioadei calendaristice, în nord-vest, nord, nord-est şi centrul României, iar în restul ţării temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei.

Prognoza meteo pentru weekend. Ce se întâmplă cu temperaturile vineri, sâmbătă și duminică

În prognoza meteo pentru weekend, meteorologii anunţă temperaturi maxime între 15 şi 26 de grade Celsius şi  minime între -5 grade Celsius în estul Transilvaniei şi 10 grade Celsius pe litoral şi în Dealurile de Vest.

De asemenea, cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în centrul şi în estul României în a doua parte a zilei, când în Moldova, pe alocuri, va ploua slab.

În plus, vântul va sufla slab şi moderat, va avea intensificãri în est, centru, nord-vest şi la munte şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Cele mai mari viteze se vor înregistra în Moldova şi pe crestele munţilor, cu rafale cuprinse în general între 45 şi 60 de kilometri la oră.

Prognoza meteo pentru weekend. Ce se întâmplă cu temperaturile vineri, sâmbătă și duminică
Prognoza meteo pentru weekend. Ce se întâmplă cu temperaturile vineri, sâmbătă și duminică. Sursa foto: protv.ro

Cum va fi vremea sâmbătă, 11 aprilie 2020

Sâmbătă, vremea va fi frumoasã, iar valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru data calendaristică în care ne aflăm. Pe cer vor apărea nori trecători şi doar cu totul izolat vor fi condiţii de ploi slabe la munte. Vântul va avea unele intensificãri doar pe crestele montane.

Temperaturile maxime vor fi în scădere în cea mai mare parte a României, dar mai ales în regiunile din sud şi sud-est. Acestea se vor încadra între 11 şi 21 de grade Celsius, iar cele minime între -2 şi 9 grade Ceslsius, mai coborâte în estul Transilvaniei pânã spre -5 grade Celsius. De asemnea, pe arii restrânse în nord şi în centru se va depune brumă.

Duminică, 12 aprilie, sunt anunţate ploi slabe în sud-vest

Duminică, 12 aprilie 2020, vremea se va încãlzi uşor faţã de ziua precedentã. Cerul va fi înnorat îndeosebi în prima parte a zilei în regiunile sud-vestice unde, izolat, se vor înregistra ploi slabe.

Vântul va avea unele intensificãri în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 grade pe litoral şi 22 de grade Celsius în regiunile din sud, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 10 grade, mai scãzute, până spre -3 grade Celsius, în depresiunile Carpaţilor Orientali, unde se va depune şi brumă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI