20 mart. 2024 | 21:48

Cum trebuie să plantezi căpșunii în mod corect. Perioada perfectă pentru semănat, vei avea recoltă mare

Diverse
Cum trebuie să plantezi căpșunii în mod corect. Perioada perfectă pentru semănat, vei avea recoltă mare
Cum trebuie să plantezi căpșunii în mod corect. Perioada perfectă pentru semănat, vei avea recoltă mare

Căpșunele sunt unele dintre cele mai iubite fructe, care au și un preț destul de mare. Astfel, mai bine le-ai planta chiar în curtea ta, dacă ai o grădină potrivită, însă trebuie să fii foarte atent la tot procesul. Cum și când trebuie să plantezi căpșunii, care este perioada perfectă pentru semănat.

Când se plantează căpșunii în grădină

Căpșunele sunt fructe sănătoase și gustoase, ce pot fi cultivate în grădina fiecăruia. Puțini știu, însă, când trebuie semănate și care este metoda corectă prin care se face acest proces. Nu este deloc ușor, pentru că trebuie să fii foarte atent la fiecare pas și detaliu.

Majoritatea gospodinelor sunt nerăbdătoare să înceapă să planteze acum că a venit oficial primăvara. Află ce trebuie să faci, pas cu pas, cum să plantezi căpșuni în grădina ta dacă ești și tu pregătit să recoltezi.

Nu mulți oameni știu, dar după ultimul îngheț, în primăvară sau toamnă, înainte ca temperaturile să scadă semnificativ, puteți planta căpșuni. În cazul în care și tu vrei să afli care este data exactă la care poți să plantezi căpșunii, trebuie să știi că perioada ideală este între 15 martie și 15 aprilie

Cu toate acestea, țineți cont de faptul că plantarea trebuie efectuată numai după ce pericolul de ingheț a trecut, așa că urmăriți cu atenție prognoza meteo! În plus, aceste plante nu sunt foarte pretențioase și nu au rădăcini foarte adânci, așa că pot fi plantate aproape oriunde.

Cum pregătim solul pentru căpșuni

Stolonii de căpșuni trebuie pregătiți înainte de plantare, așa că ia în considerare două procese cruciale: mocirlirea și fasonarea. Nu pot fi puși în pământ pur și simplu, ci trebuie să treacă și ei printr câteva schimbări înainte.

Fasonarea implică scoaterea frunzelor uscate sau rupte de pe tulpină, pentru a nu afecta planta în continuare și pentru a-i da voie să evolueza. Veți avea nevoie de trei porții de amestec de pământ galben, două porții de bălegar și o porție de apă pentru mocirlire.

Timpul de douăzeci până la treizeci de minute, se țin rădăcinile stolonilor într-un amestec care este ca smântâna, apoi se plantează. În acest mod, eliminați eventualele goluri de aer din sistemul radicular și hidratați rădăcinile foarte bine, fără a mai avea nevoie de alte substanțe nutritive.

Cum fertilizăm corect căpșunele

Specialiștii spun că fertilizarea plantelor este importantă pentru o creștere echilibrată și uniformă.  Indiferent de soiul pe care îl alegi pentru plantare, fertilizarea trebuie să înceapă înainte de acest proces, pentru că doar așa se vor dezvolta stolonii cum trebuie.

Deoarece știm cu toții că necesită mult azot pentru a se dezvolta, este esențial să le plasați într-un sol care este ușor acid, bogat și bine drenat. Știm că există multe moduri diferite de a fertiliza solul. Totuși, trebuie să ții minte că trebuie să uzi mai întâi solul de plantare, iar apoi să folosești o cutie sau un furtun pentru a distribui uniform un îngrășământ pe bază de apă.

După plantare, devreme dimineața, aplică amestecul cât mai aproape de sol și hrănește plantele. Adăugarea îngrășământului în primele ore ale dimineții va permite frunzelor să se usuce înainte ca temperaturile să crească, spun grădinarii profesioniști.

Încrețirea și îngălbenirea frunzelor sunt semne evidente ale atacurilor acarienilor asupra culturilor de căpșuni. O infuzie de coajă de ceapă este foarte bună pentru a preveni aceste probelem, dar nu va fi benefică atunci când vine vorba despre daunele grave.

Tot ce trebuie să faci este să ai la îndemână 200 de grame de coajă de ceapă, care se adaugă la zece litri de apă caldă și se lasă să se infuzeze timp de patru până la cinci zile. Pulverizați soluția pe sol pentru cele mai bune rezultate.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Click.ro
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate de milion de oameni
Digi24
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru o sumă record. Cine era John Jacob Astor
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
SE CONFISCĂ mașina pe loc. Decizie pentru cei care merg să facă ITP-ul
Capital.ro
Vitamina care te poate ajuta în procesul de slăbire | Sfaturi dacă te lupți cu kilogramele în plus
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Cine CÂȘTIGĂ alegerile în BUCUREȘTI. RĂSTURNARE de SITUAȚIE
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro