Cum trebuie păstrate ouăle în congelator. Trucurile pe care trebuie să le știi

Cum trebuie păstrate ouăle în congelator. Trucurile pe care trebuie să le știi
Atunci când sunt manipulate și depozitate în mod corespunzător, ouăle se strică foarte rar

„Cât timp poți păstra ouăle?”, este întrebarea pe care oamenii o pun mereu. Ouăle sunt perisabile și trebuie păstrate în frigider sau în congelator. Mulți factori pot afecta durata de viață a ouălor. Este important să știm cum să păstrăm ouăle în frigider, iar trucurile sunt extrem de simple.

Cât timp durează ouăle

Atunci când sunt manipulate și depozitate în mod corespunzător, ouăle se strică foarte rar. Cu toate acestea, dacă le păstrați prea mult timp, este posibil ca acestea să se usuce. Aceste sfaturi de depozitare a ouălor vă ajută să învățați cum să depozitați corect ouăle pentru a rezista.

Cum păstrăm ouăle frigider

Refrigerați-le la 4°C sau mai puțin. Depozitați-le în cutia lor originală pe un raft interior și departe de alimentele înțepătoare. Temperatura de pe un raft interior rămâne mai constantă decât cea de pe ușă, care este deschisă și închisă frecvent. Cutia de carton împiedică mirosurile sau aromele de la alte alimente și ajută la prevenirea pierderilor de umiditate.

Ouăle crude care au fost scoase din coajă trebuie să fie refrigerate într-un recipient bine acoperit. Gălbenușurile de ou întregi refrigerate trebuie acoperite cu apă pentru a preveni uscarea lor. Scurgeți-le înainte de a le folosi. Graficul din galeria foto arată cât timp rezistă ouăle fierte tari și cele crude atunci când sunt păstrate la frigider.

Cum le păstrăm în congelator

Dacă aveți mai multe ouă decât puteți folosi în câteva săptămâni, le puteți congela, scoase din coajă. Congelează numai ouă proaspete și curate. Se sparg și se separă ouăle, unul câte unul, asigurându-vă că nu intră gălbenușul în albușuri.

Turnați albușurile în recipiente pentru congelator, închideți ermetic, etichetați cu numărul de albușuri și data și congelați. Pentru o decongelare mai rapidă și o măsurare mai ușoară, congelați mai întâi fiecare albuș într-o tavă standard pentru cuburi de gheață.

Gălbenușurile de ou se îngroașă, sau se gelifică, atunci când sunt congelate. Pentru a împiedica formarea gelului, bateți fie 1/8 linguriță de sare, fie 1-1/2 lingurițe de zahăr sau sirop de porumb la ¼ cană de gălbenușuri înainte de congelare.

Indicați pe etichetă „cu sare” , pentru mâncăruri principale, sau „cu zahăr”, pentru deserturi. Graficul din galeria foto arată cât timp rezistă ouăle fierte tari și ouăle crude atunci când sunt păstrate în congelator.

Puteți congela un ou crud, dar nu trebuie să fie congelat în coajă. Conținutul cochiliei se va dilata pe măsură ce oul se răcește, ceea ce va provoca probabil crăparea cochiliei. O altă schimbare care apare atunci când un ou îngheață este în textura gălbenușului. Așa că mare atenție.