Gospodinele au tendința de a folosi pasta de tomate în rețete care necesită doar o lingură sau două, iar apoi ascund restul conservei în frigider, pe furiș și cu vinovăție, știind că nu va mai vedea lumina zilei până când nu va crește un strat subțire de mucegai și își va găsi odihna finală în coșul de gunoi. Există, totuși, un răspuns la risipa de pastă de tomate. Acesta este cel mai bun mod de a o depozita și de a o face ușor de folosit mai târziu. Este timpul să vă salvați pasta de tomate!
Există o mulțime de moduri de a conserva pasta de tomate, inclusiv ținând întreaga cutie în congelator. Dar iată o metodă mai bună. Metoda constă în a congela pasta de tomate în blocuri separate, care sunt mai ușor de folosit mai târziu decât o conservă întreagă. Porționând pasta în blocuri care măsoară exact o lingură, le băgați în congelator și, când aveți nevoie, scoateți câte o lingură, ori de câte ori e nevoie.
Folosiți o lingură de măsurat pentru a picura bucățile de pastă de tomate într-o cratiță sau într-un recipient mic. Mai există o variantă, și anume să o congelați până când se solidifică. Puneți tava cu bulgări de pastă de tomate în congelator și congelați peste noapte sau până când sunt solide.
Puteți să puneți pasta într-o pungă sau într-un recipient pentru depozitare pe termen lung la congelator. Când pasta de tomate este înghețată solid, desprindeți cocoloașele din tavă și puneți-le într-o pungă de congelator sau într-un recipient pentru congelator pentru depozitare pe termen lung.
Pasta de tomate va rezista mult timp în congelator. Nu va mai trebui să vă faceți prea multe griji cu privire la deteriorarea unui ingredient concentrat și conservat ca acesta. Pur și simplu continuați să completați recipientul cu bulgări de pastă de roșii. Economisești timp mai târziu, la gătit, și salvezi și pasta de la a sta în frigider și să facă mucegai.
În afară de cele de mai sus, dacă tot vreți să țineți pasta în recipientul în care ați cumpărat-o, puteți să puneți minim două lingurițe de ulei peste ea și o să observați că nu va mai face mucegai. După ce puneți uleiul, puteți să păstrați în frigider pasta și s-o folosiți la diferitele preparate culinare.