17 ian. 2021 | 15:01

Cum te programezi pentru vaccinul anti-covid-19. La ce număr de telefon trebuie să suni, de fapt

Știri generale
Cum te programezi pentru vaccinul anti-covid-19. La ce număr de telefon trebuie să suni, de fapt
Cum te programezi pentru vaccin

În România a început etapa a doua de vaccinare, încă din data de 15 ianuarie, astfel că peste 200.000 de persoane s-au programat deja pentru a primi vaccinul cu serul de la Pfizer.

Cum te programezi pentru vaccin

De pe data de 15 ianuarie 2021, de la ora 15:00, oră de la care s-a dat startul programărilor pentru vaccinul anti-coronavirus, și până la data de 17 ianuarie, ora 11:00, pe platforma informatică programare.vaccinare-covid.gov.ro s-au efectuat mai exact 209.270 programări pentru persoanele din etapa a II-a de vaccinare. Vorbim aici despre 115.954 adulți peste 65 ani, 46.806 persoane cu afecțiuni cronice și 46.510 angajați din domenii esențiale.

Programările pentru etapa a doua de vaccinare, s-au făcut în patru modalități: individual, direct în platformă, prin intermediul medicilor, telefonic, prin Call Center sau prin intermediul angajatorului. Cele mai multe programări s-au făcut individual, direct prin platformă, respectiv 104.655 de persoane, apoi a urmat modalitatea prin intermediul angajatorului, respectiv 61.447 de persoane din domenii esențiale, telefonic, prin Call Center, au fost 13.343 de persoane care s-au programat, iar prin intermediul medicilor s-au programat 13.343 de persoane.

De menționat este că platforma de programare se actualizează conform datelor transmise de INSP și prin urmare, se recomandă cetățenilor să acceseze periodic aplicația, ca să verifice introducerea de noi centre de vaccinare ori apariția locurilor disponibile pentru vaccinare.

Numărul de telefon pentru programarea la vaccin

Persoanele care au afecțiuni cronice pot să opteze pentru următoarele metode de programare la vaccin, trei la număr. Fie individual, direct în platformă, fie prin intermediul unui aparținător, cu mențiunea că aici pot fi înscrise și programate maximum 9 persoane incluse în a II-a etapă, prin ”Adaugă beneficiar”, fie prin intermediul direcțiilor de asistență socială.

Prin cele trei metode de programare menționate mai sus, sistemul informatic interoghează baza de date a CNAS pentru validarea afecțiunii. Dacă persoana în cauză nu figurează în evidență, este necesară contactarea medicului cu pacienți cu afecțiuni cronice, dar și furnizarea datelor actualizate de indentitate, pentru înscriere sau înscriere/programare.

Metoda de programare prin intermediul medicului cu pacienți cu afecțiuni cronice se realizează astfel. Medicul poate să înscrie și să programeze persoane cu afecțiuni cronice ori poate numai să le înscrie, urmând ca persoanele să se autentifice în baza unui CNP și să se programeze individiual. În această situație, nu este însă obligatorie interogarea bazei de date a CNAS. Programarea se mai poate face și telefonic, prin Call Center, la numărul 021.414.44.25.

De precizat este că pentru oricare dintre variantele de înscriere și programare, persoana în cauză are responsabilitatea legală asupra datelor declarate. STS a asigurat și continuă să asigure suportul tehnic pentru ca platforma de programare programare.vaccinare-covid.gov.ro să funcționeze la parametri optimi, în conformitate cu cerințele operaționale stabilite și transmise de către autoritățile medicale.

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar de Crăciun pentru a avea noroc și împliniri
Redactia.ro
Povestea tragica a Zarazei, bruneta „de o frumusețe dumnezeiască”, ucisă de un asasin plătit de Zavaidoc
Click.ro
Portretul lui Mihail Neamțu, noul președinte al Comisiei de Cultură. Cunoscut pentru dezinformări și acuzat de propagandă legionară
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cum arată și cu ce se ocupă soția lui Ștefan Hrușcă. Geanina a fost fotomodel și i-a dăruit artistului doi copii, un băiat și o fată
Unica.ro
Crăciun. Zodii care își schimbă cercul de prieteni anul viitor. Renunță la oamenii falși
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Statul vrea banii românilor. S-a dat ordinul în România. Se achită până la 9.720 lei anual
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
PLATA cu CARDUL se SCHIMBĂ RADICAL! DISPARE în câteva ORE
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Mireasa Confesiuni, sezonul 6. Ce s-a întâmplat la Paris între Daiana și Cristi. De ce relația lor a ajuns în impas după logodnă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro