Cum speli corect tricourile personalizate și ce greșeli trebuie să eviți. Probabil că și tu ai încercat să speli un tricou vopsit manual sau imprimat, iar vopseaua a ieșit sau imprimeul s-a lipit. Iată de ce și nu trebuie să faci.
Tricourile personalizate nu rezistă la un ciclu de spălare normal, dacă nu ții cont de anumite trucuri. Un prim truc de care să ții cont este să întorci tricourile pe dos. De altfel, întotdeauna ar trebui să întorci tricourile, hanoracele sau bluzele pe dos, atunci când le speli. Astfel, întorcându-le pe dos culorile nu se vor mai estompa, iar logo-urile nu se vor mai crăpa.
Un al doilea truc este să folosești apă rece. De altfel, singurul motiv pentru care se folosește apă fierbinte este dezinfectarea hainelor și de regulă pentru lenjerii de pat de spital, pentru prosoape de baie și hainele de copil. Reține că apa fierbinte provoacă și dizolva culorilor, apariția petelor și amestecarea culorilor. În plus, spălatul tricourilor în apă rece te va ajuta să economisești și bani la factura lunară de electricitate sau gaz, întrucât nu este necesară încălzirea apei.
Un al treilea truc este să nu folosești înălbitor. În afară de faptul că hainele vor căpăta o nuanță de galben, chiar și o cantitate mică de înălbitor poate să dăuneze logo-urilor și imprimeurilor de pe tricouri.
Și soluțiile de îndepărtare a petelor pot fi o problemă întrucât uneori aceste produse au în componență substanțe chimice dure concepute pentru a elimina petele.
Un alt truc este să nu speli hainele împreună. Și asta nu se aplică doar la culori, ci și pentru texturi. Astfel, un pulover confecționat dintr-un material mai aspru se ca freca de un tricou de bumbac din mașina spălat, iar asta poate să facă ca siglele și literele să se dezlipească.
Un alt truc este să nu folosești uscătorul. Deși poate că ești tentat să arunci tricourile în uscător, mai bine nu o faci deoarece căldura este cel mai mare inamic al tricoului și chiar și căldura scăzută sau un ciclu delicat poate face ca culorile să înceapă să se estompeze. De asemenea, ar trebui să utilizezi uscătorul numai pentru prosoape și lenjerie de pat.
Nu în ultimul rând, trebuie să lași hainele la uscat pe sârmă, aceasta fiind cea mai bună modalitate a de a usca tricourile, undeva unde nu ajunge lumina directă a soarelui. Razele UV pot face culorile să se estompeze și să se crape logo-urile.