29 sept. 2020 | 16:13

Cum se pun corect merele la borcan pentru iarnă. Este un truc cunoscut de puține gospodine

Știri generale
Cum se pun corect merele la borcan pentru iarnă. Este un truc cunoscut de puține gospodine
Cum se pun corect merele la borcan pentru iarnă. Este un truc cunoscut de puține gospodine

Este o rețetă extrem de simplă și de gustoasă. Pentru ea avem nevoie de mere, dovleac, o răzătoare, un cuțit și borcane. Borcanele se folosesc după preferință: de 400 gr, 800 gr ori 1-2 kg.

Cum se pun corect merele la borcan pentru iarnă

Borcanele în care se vor pune merele și dovleacul se spală și se sterilizează bine: se bagă în cuptor și se lasă la foc minim vreme de 10 minute. Apoi, se închide cuptorul și se lasă să se răcească.

Merele și dovleacul se dau prin răzătoare, apoi se pun în borcane. Se îndeasă totul bine de tot, ca să nu rămână aer. Nu curățați merele de coajă, deoarece ele sunt o bună sursă de fibre pentru organism.

De menționat este că dovleacul nu lasă zeamă, așa că puteți să presați foarte bine. Chiar dacă merele se oxidează, nu trebuie să vă speriați, deoarece după sterilizarele, ele vor căpăta o frumoasă culoare aurie.

Borcanele se pun la bain-marie și se fierb pentru 30-40 de minute din momentul în care apa a dat în clocot. Focul se stinge apoi, se acoperă cu șervete groase și se lasă până a doua zi pentru a se răci încet. Apoi, a doua zi se scot borcanele, se șterg, se etichetează și se duc în cămară. Se păstrează foarte bine și vreme de 2 ani. Dar nu trebuie să uitați și de ingredientele secrete: dragoste și bunătate.

Beneficiile merelor

Merele sunt fructe pe care le putem savura aproape tot anul. În afara faptului că sunt delicioase și versatile, beneficiile merelor sunt multiple, ele fiind bogate în nutrienți care pot îmbunătăți starea generală de sănătate. Beneficiile merelor se datorează conținutului foarte ridicat de antioxidanți și pectină, care luptă împotriva radicalilor liberi, stimulând detoxifierea naturală a organismului. Mai mult, merele sunt și foarte sățioase, fiind recomandate persoanelor care vor să slăbească, însă care nu își pot controla poftele alimentare.

Beneficiile dovleacului

Dovleacul este un aliment care este specific toamnei. El este îndrăgit pentru gustul dulce, dar și pentru că poate fi folosit în bucătărie pentru prepararea diferitelor mancăruri delicioase.În plus, dovleacul mai este și o sursă bogată de vitamine și substanțe nutritive care sunt benefice pentru sănătate.

Dovleacul reglează tensiunea arterială. Consumul de dovleac este benefic pentru sanatatea inimii, iar datorită conținutului ridicat de potasiu, poate fi de ajutor în tratarea hipertensiunii. Dovleacul mai reduce și riscul de apariție a diabetului. Seminețele și pulpa dovleacului au substanțe ce ajută la absorbția glucozei în țesuturi și la menținerea ei la un nivel optim, fiind de ajutor și în prevenirea apariției diabetului de tip 2.

Parteneri
Ce trebuie să porți în buzunar de Sfinții Mihail și Gavriil pentru a avea succes pe toate planurile
Redactia.ro
Gata cu verde și roșu. Iată care sunt sunt culorile la modă, anul acesta, pentru a face casa să arate elegantă de Crăciun
Click.ro
Ce l-ar fi supărat pe Iohannis. Poliția maghiară intervine cu explicații
Digi24
Casa lui Ion Țiriac, MARE cât 10 terenuri de tenis! Imaginile IMPRESIONANTE din interior te vor lăsa mască
Vocea.biz
'În fața camerelor, zâmbet. În spate...' Bursucu, dezvăluiri despre latura nevăzută a Andreei Marin. Au lucrat 3 ani împreună! Ce se întâmpla când camerele de filmat se opreau
Unica.ro
Filme celebre, scoase de pe Netflix. Decizia e radicală
EVZ.ro
Lăsatul Secului pentru postul Crăciunului 2024. Ce se face pe 14 noiembrie
Spynews
Proprietarii de case din România sunt obligați. Trebuie neapărat să ceară personal
Capital.ro
Andra rupe tăcerea despre plecarea de la „Vocea României”, după doar un sezon: „Nu mi-a mai trebuit”. De ce a făcut-o Tudor Chirilă să plângă
Avantaje
Incineratorul Repsan Energy Oarja, închis de autorități după o descindere de proporții! Bomba ecologică a fost oprită și destructurată
Mediaflux
El este polițistul care a murit în Timiș. Flavius avea 21 de ani și a fost găsit fără suflare de un coleg
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Insula Iubirii, sezon 8. Ispita Lala, primele declarații după anunțul că este însărcinată. Ce a spus viitoarea mămică
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro