Plăcintă de dovleac. Rețeta ideală pentru una dintre cele mai sănătoase prăjituri

Plăcintă de dovleac. Rețeta ideală pentru una dintre cele mai sănătoase prăjituri
Plăcintă de dovleac. Rețeta ideală pentru una dintre cele mai sănătoase prăjituri.

Dacă vrei ca toată bucătăria să fi învăluită într-un miros de scorțișoară, este cazul să faci o plăcintă cu dovleac. Iată rețeta ideală pentru una dintre cele mai sănătoase prăjituri, inspirată de pe site-ul bucătăraș.ro.

Plăcintă de dovleac. Rețeta ideală pentru una dintre cele mai sănătoase prăjituri

Pentru a face o plăcintă fragedă și aromată cu scorțișoară, avem nevoie să urmăm niște pași și să folosim următoarele ingrediente:

Pentru Aluat:

 • 500 grame de faină
 • 300 ml de apă rece
 • un praf de sare
 • 2-3 linguri de ulei
 • 1 linguriță de oțet

Pentru Umplutură:

 • 1,5 kg de dovleac ras
 • 100-150 grame de zahăr
 • 20 grame de unt
 • 1-2 lingurițe de scorțișoară
 • 1 linguriță esență de rom
 • plus zahăr pudră pentru decor
 • ulei pentru uns

Modul de preparare al rețetei de plăcintă cu dovleac

Această rețetă se începe cu dovleacul, care trebuie curățat și dat prin răzătoarea cu ochiuri mari, sau prin robotul de bucătărie. Se cântărește 1,5 kg de dovleac răzuit, și se pune într-o oală încăpătoare împreună cu zahărul și cu untul.

Se lasă să fiarbă până se înmoaie și scade toată zeama lăsată. După ce se oprește focul se adaugă esență de rom și scorțișoară. Pentru ca dovleacul să nu devină amar, se va lăsa la răcit, timp în care se va pregăti aluatul.

Modul de preparare al aluatului

Pentru a prepara aluatul pentru plăcinta cu dovleac, avem nevoie de făină, care se va pune într-un bol, peste care se va presura puțină sare. În mijlocul acesteia se va face o adâncitură, în care se va pune oțetul și uleiul. Oțetul va face aluatul fraged. Se va turna puțină apă rece și se va frământa aluatul până va deveni pufos și elastic. Aceste timp de aluat, nu se lasă la crescut, deoarece nu are drojdie în compoziție.

Cantitatea de aluat obținut, se va împărți în patru părți egale. Pe o masă se va presura făină, și se va întinde pe rând, cu ajutorul unui sucitor, câte o foaie dreptunghiulară și subțire, care se va unge cu puțin ulei. Și compoziția de dovleac care a fost lăsată la răcit se va împărți în patru părți egale. Fiecare dintre cele patru foi din aluat, se vor umple pe rând cu cele patru părți de dovleac. Se va întinde dovleacul pe toată suprafața foii, după care se va rula ușor, până la obținerea unui rulou. Se sigilează foarte bine capetele, ca să nu iasă compoziția.

Modul de coacere al plăcintei cu dovleac

Cele patru rulouri se vor pune într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu făină, sau cu hârtie de copt. Se taie plăcinta în bucăți cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit. Rulourile se vor unde cu ulei, pentru ca plăcinta să fie crocantă.
Se încălzește cuptorul în prealabil la 180 de grade Celsius. Se coace plăcinta cu dovleac pentru aproximativ 40 de minute, până se rumenește frumos deasupra. După ce se răcește, se poate pudra cu zahăr pudră.
Mai multe bucăți de plăcintă cu dovleac într-o tavă.
Plăcintă de dovleac. Rețeta ideală pentru una dintre cele mai sănătoase prăjituri.
Urmăriți Playtech.ro și pe