După ce vei învăța cum se prepară quesadilla în Mexic, casa ta va deveni, fără doar și poate, locul preferat de întâlnire pentru prietenii tăi. Rețeta este simplă și foarte rapidă. În doar 30 de minute vei putea pune pe masă 12 porții delicioase ale preparatului ce face furori în întreaga lume.
Mâncare tradițională în Mexic și un preparat ce face furori în aproape toate colțurile lumii, românii au descoperit relativ recent farmecul quesadilla. De acum, nu va mai trebui să comanzi sau să mergi până la restaurant pentru a te bucura de o porție savuroasă.
Am descoperit o rețetă simplă și care se face foarte repede. Dacă vrei să înveți cum se prepară quesadilla în Mexic, nu trebuie decât să urmezi instrucțiunile din rândurile de mai jos, începând cu lista de ingrediente.
Pasul 1:
Într-un bol de dimensiuni medii, se amestecă făina de porumb și sarea și apoi se toarnă toată cantitatea de apă. Cu mâinile umede, frământă amestecul până se formează o minge mare de aluat. Întinde aluatul și formează 12 bile.
Pasul 2:
Folosind o presă pentru tortilla ce este căptușită cu plastic, apasă fiecare dintre cele 12 bile de aluat pănă vei obține cercuri cu diametrul de aproximativ 11 centimetri. Atât bilele de aluat cât și foile de tortilla se mențin umede prin acoperirea cu prosoape umede.
Pasul 3:
Se încălzesc apoi pe aragaz, la foc mediu, pe un grătar uns cu puțin ulei sau într-o tigaie din fontă.
În fiecare bucată de aluat ce a fost turtit la presă se pune o felie de brânză și fâșii de ardei jalapeño – ardeii sunt opționali, în funcție de preferințele fiecăruia – și se împăturește pe jumătate, în formă de semilună. Apasă ușor marginile pentru a sigila, obținând astfel o „pernă” umplută cu brânză.
Așează apoi tortilla pe o suprafață fierbinte de gătit și lasă pe foc în jur de șase minute sau până când aluatul capătă o culoare maro-aurie, iar brânza din interior se topește. Întoarce pe partea cealaltă, mai așteaptă câteva minute și este gata.
Acum că ai învățat cum se prepară quesadilla în Mexic, nu-ți mai trebuie decât niște sos salsa sau guacamole, iar petrecerea poate începe!
În condițiile în care vorbim despre una dintre cele mai vechi rețete din zona Americii Centrale, originea sa, povestea ei, a ajuns să fie un mister în zilele noastre. Istoria ei a fost pierdută și din pricina faptului că a suferit numeroase modificări, gospodinele și bucătarii, de-a lungul timpului, adăugând noi și noi ingrediente.
Cu toate astea, istoricii culinari consideră că povestea quesadilla se leagă direct de modul în care mezoamericanii își pregăteau mâncarea. Se spune că atunci când au decoperit Lumea Nouă, spaniolii au luat contact pentru întâia oară cu acest fel de mâncare, ei fiind cei care i-au dat numele pe care îl știm în zilele noastre, legându-se probabil de cele două ingrediente principale, au contopit denumirile spaniole ale lor (queso si tortillas) și au creat denumirea pe care o folosim astăzi.