30 dec. 2022 | 07:31

Rică Răducanu, amintire savuroasă cu legendarul Pele. „A venit la hotel să bem o bere”. De ce „l-a lăsat” să-i dea gol la Mondialul din Mexic

Știri generale
Rică Răducanu, amintire savuroasă cu legendarul Pele. „A venit la hotel să bem o bere”. De ce „l-a lăsat” să-i dea gol la Mondialul din Mexic

Rică Răducanu este sportivul din România care l-a cunoscut cel mai bine pe Pele. S-au înfruntat pe teren de două ori, iar după meciul din Brazilia, starul „cariocas” l-a căutat la hotel și au băut împreună o bere. Atunci i-a pus numele de „Ricardo”.

Rică Răducanu s-a întâlnit în două partide cu Pele

Rică Răducanu are 61 de meciuri la echipa națională și l-a întâlnit de două ori pe Pele. Primul partidă a fost un amical, desfășurat în Brazilia, la Rio de Janeiro. După întâlnire, fostul portar al „tricolorilor” s-a trezit cu starul sud-american la hotel. Avea chef să bea o bere. Atunci i-a pus porecla Ricardo.

„Când l-am cunoscut eu, am băut o bere acolo la Rio, nici nu ziceai că e Pele. Îți dădeai seama că avea oameni după el. Toată lumea îl știa. Cred că de aceea a venit să mă cunoască, că el a venit. Că era cu glumele, ca mine. A venit la hotel, m-am trezit cu poliția la Rio. A venit cineva și mi-a spus că vrea Pele să mă cunoască. Nu-mi venea să cred.

Am stat la o cerveza (n.r. – o bere). Aia are doi litri, e mare. Ce poți să vorbești. Mi-a spus să rămân acolo, că-s de-al lor. Am zis că plec eu în România, dar era departe, la capătul lumii. Eu sunt original de aici. Puteam să rămân să joc”, a spus Rică Răducanu, pentru Antena Sport.

A doua confruntarea a fost una oficială. Este vorba de partida în care Brazilia a învins greu România cu 3-2 la Campionatul Mondial din Mexic. Era anul 1970, iar Pele a câștigat atunci al treilea titlu mondial. Rică Răducanu a glumit cu ziariștii și a spus că în meciul acela a fost îngăduitor cu prietenul lui.

„Eu am jucat de două ori împotriva lui, prima oară când l-am cunoscut pe Maracana, într-un amical, și în Mexic, când mi-a dat golul ăla. Le-am spus tuturor ziariștilor: «L-am lăsat, mă, că e prieten cu mine». Toată lumea spunea că l-am lăsat pe Pele”, a mai spus fostul portar al echipei naționale.

Brazilianul Pele a murit la 82 de ani într-un spital din Brazilia. Este singurul fotbalist din lume care a câștigat de trei ori titlul mondial.

Parteneri
Cum atragi banii în viața ta. Cât ești de norocos în funcție de data nașterii
Redactia.ro
Ce a pus Prodanca în pachetele de Paște pe care le-a împărțit pentru regretata sa mamă, Ionela: „Pe barosăneală, așa cum îi plăcea ei!”
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Kim Kardashian, senzația serii la Gala Met 2024! Rochia despre care vorbește tot internetul / FOTO
Unica.ro
Sticlele care distrug sănătatea. Provoacă boli grave
EVZ.ro
Luna Nouă în Taur, astăzi, 7 mai 2024, ora 23:22 . Semnele zodiacale care vor străluci în această perioadă
Spynews
A MURIT MARELE ACTOR român. Durere imensă pe scena teatrului românesc: Timpul are şi el răbdarea lui
Capital.ro
Când pică Paștele în 2025. Se întâmplă asta o dată la câțiva ani
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
DECIZIE de ULTIMĂ oră a MEDICILOR! Ce se ÎNTÂMPLĂ cu FLORIN PIERSIC
Mediaflux
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro