În condițiile în care suntem nevoiți să lăsăm sume din ce în ce mai mari de fiecare dată când mergem la cumpărături, nu strică să înlocuim făina clasică de grâu cu o variantă mai puțin costisitoare și care este și mai bună pentru sănătatea noastră. Învață, din rândurile de mai jos, cum prepari acasă făina de porumb.
Cu toate că nu este foarte populară, făina de porumb este, de multe ori, asul din mâneca gospodinelor, aceasta putând fi folosită în pregătirea deserturilor, cremelor și a altor feluri de mâncare.
Dacă vrei să economisești bani și să incluzi în dieta ta și a familiei un produs mai puțin procesat, merită să încerci să prepari acasă făină de porumb.
Deși se găsește pe rafturile tuturor magazinelor și supermarketurilor, se recomandă să fie făcută în casă. În acest fel, va avea o aromă mai bună și, la final de lună, vei vedea că ai cheltuit mai puțin.
Rețeta a fost explicată pas cu pas pe canalul de YouTube The Escachaitos.
Ca prim pas, se pune porumbul pe blatul sau masa de lucru și se îndepărtează cu grijă și atenție orice element nedorit – pietricele, pământ, alte resturi.
Apoi, boabele de porumb se pun într-o strecurătoare și se spală cu simț de răspundere sub jetul de apă.
După acest pas, se transferă boabele de porumb într-o cratiță și se prăjesc pentru câteva minute.
Se lasă la răcit în jur de zece minute. După ce ajunge la temperatura camerei, se macină bine și apoi se strecoară printr-o sită.
Făina de porumb astfel obținută se păstrează cel mai bine într-un borcan de sticlă închis ermetic.
Făina de porumb poate fi consumată în diferite moduri și adăugată în mai multe feluri de mâncare, fie că sunt dulci, sărate, servite ca desert sau ca fel principal.
Mai mult, este recomandat să fie adăugată în alimentație, putând fi consumată, în porții mici, la micul dejun, încorporată în amestecul de cereale.