Cum se gătește corect dovlecelul verde. Doar așa scoți maximum din el

Cum se gătește corect dovlecelul verde. Doar așa scoți maximum din el
Cum să gătești corect dovlecelul? Are un gust deosebit dacă îl prepari așa

Dovlecelul este una din legumele des folosite în preparatele tradiționale românești. Acesta poate fi gătit în multe feluri, dar doar cu anumite ingrediente alături are un gust categoric deosebit. Cum poți să-l gătești perfect?

Cum să gătești corect dovlecelul? Are un gust nemaipomenit dacă e preparat așa

Gastronomia românească are multe mâncăruri cu sosuri din abundență și desigur multe prăjeli. În acestea cu siguranță se află și legume, iar una din preferatele tuturor este dovlecelul verde care poate fi servit în foarte multe feluri.

O variantă bună a lui care cu siguranță este pe placul tuturor este pane, iar pentru a avea un gust mai deosebit și pentru a-i potența aroma trebuie să folosești ingrediente care să-l facă vedetă. Mai exact, gospodinele știu că până și cei mai pofticioși adoră mâncărurile simple, dar cu gust.

Dacă servești la prânz dovlecel pane cu roșii și usturoi cu siguranță nu vei mai auzi o vorbă la masă pentru că toată lumea va fi încântată. Trebuie să acorzi atenție unui detaliu pentru a nu se umple de ulei, dacă alegi să-l prăjești în tigaie.

  • Trucuri

Poți să îl faci și la cuptor, dar va dura și nu va prinde chiar aceeași crustă crocantă. Multă lume știe că orice aliment dat prin ouă, făină, din nou ou și apoi pesmet este pane.

Chefii recomandă să tai dovleceii în mărimi egale astfel încât să se prăjească în același timp pentru ca unii mai subțiri să nu se ardă, ulterior să nu ratezi un pas important. Trebuie să presari sare deasupra lor și să-i lași câteva minute să se scurgă.

Mod de preparare

Tapetează-i cu un prosop curat de bucătărie sau un șervețel simplu și mai apoi dă fiecare bucată uniform cu ou, făină și pesmet. Aroma lor este cu atât mai puternică dacă îi servești cu un sos delicios de usturoi, un sos de iaurt sau un sos de mujdei cu roșii.

Mulți români știu de ultimul menționat pentru că bunicile îl puneau des la masă. Curăță câțiva căței de usturoi, pisează-i, pune un vârf de sare peste ei, amestecă bine totul, mai apoi pune pasta de la două roșii proaspete pe care abia le-ai dat prin răzătoare.

E de ajuns să lași dovleceii să se răcească maximum 3 minute, ulterior să te înfrupți cu plăcere din ei. Sunt extrem de răcoritori cu sosurile precizate și cu siguranță nu vei avea nicio plângere de la vreun invitat sau membru al familiei.

  • Ingrediente

3 dovlecei mici sau 2 medii
sare
usturoi granulat
3-4 linguri de făină
3 ouă
3-4 linguri de pesmet
cca. 500 ml ulei pentru prăjit

  • În plus:

roșii
sos de iaurt cu usturoi și cepșoară verde