O dimineață fantastică dirijează întreaga zi, motiv pentru care mulți oameni sunt atenți la prima masă. De obicei, un număr mare de persoane adoră să consume produse sărate la micul dejun. Printre alimente își fac loc și ouăle: fierte moi/tari, omletă sau ochiuri. De departe cele mai bune sunt cele trase în tigaie. Ce poți face ca să nu se lipească? Există câteva trucuri care cu siguranță îți vor salva dimineața.
Majoritatea oamenilor respectă regula de aur care spune că trebuie să ai grijă la prima masă a zilei. Cei mai mulți adoră să consume produse sărate și să mănânce ouă: fierte moi/tari, omletă sau ochiuri.
Alături de acestea merg de minune legume, brânzeturi și mezeluri. Nu este corect doar să mănânci sănătos, ci și ca preparatele să fie gătite corect.
Cu siguranță ai avut ;i tu o dimineață pe grabă în care nu ți-ai făcut bine mâncarea, aceasta ieșind crudă la mijloc sau prea arsă ori lipită de tigaie.
Nu trebuie să pui prea mult ulei în tigaie pentru că astfel vei ajunge să consumi mai multe calorii decât ai vrea și masa îți va pica destul de greu la stomac.
Este indicat să nu spargi ouăle de la distanță prea mare. Poți face asta cu grijă și delicatețe la câțiva centimetri de tigaie fără ca gălbenușul să se spargă înainte să se gătească.
De asemenea, bucătarii știu că nu trebuie să dai niciodată focul prea tare. Dacă faci asta, albușul se va prepara înainte, iar gălbenușul va fi crud.
Cu siguranță ți s-a întâmplat asta măcar o dată și te-ai trezit în farfurie cu două ochiuri arse pe margini și cu centrul nefăcut. Un alt truc este legat de temperatura lor.
Este foarte important să le scoți din frigider cu câteva minute înainte de a începe să le gătești. Poate te întrebi la ce ajută asta. Temperatura de la frigider este la extremă cu cea din tigaie, iar ouăle se vor face mai greu și neuniform dacă le vei da în modul acesta un șoc termic.
Cel mai simplu este să te gândești puțin înainte la ceea ce vrei să consumi, iar în primul rând să ajungi la frigider să le scoți. Poți după să îți faci treburile, să te dezmeticești și să îți faci cafeaua, timp în care alimentul tău vedetă din farfurie așteaptă să fie pregătit ca la carte.