Cum se păstrează corect frunzele de viţă de vie pentru iarnă. Vor fi perfecte pentru sarmale

Cum se păstrează corect frunzele de viţă de vie pentru iarnă. Vor fi perfecte pentru sarmale

Sărmăluțele tradiționale, cele în frunză de varză, cad pe locul doi în clasamentul multor români, care le preferă pe cele învelite în frunză de viță. De altfel, acestea sunt și mai ușor de tolerat de către stomac. Totuși, ce te faci atunci când ai poftă de sarmale dar a trecut vara când, de altfel, ai prefera mai degrabă să faci o salată decât să stai să fierbi sarmale? Simplu! Le pui la păstrare. Cum faci asta? Afli în rândurile de mai jos.

Cum se păstrează corect frunzele de viţă de vie

Dacă locuiești la casă și ai viță de vie prin curte sau ai de unde o procura, atunci nu ai niciun motiv rezonabil pentru a nu pune la pătrare frunze pentru momentele când vei face sarmale, mai ales dacă le preferi sarmalele în frunză de viță și nu în frunză de varză.

Metoda de păstrare despre care vom vorbi în rândurile următoare nu necesită decât foarte puține ingrediente și este extrem de simplă.

Concret, vei avea nevoie de multe frunze de viță de vie și o sticlă de plastic cu gura largă. Ulterior, tot ce-ți rămâine de făcut este să rulezi fiecare frunză în parte, cât mai strâns cu putință, la fel cum rulau bărbații țigările pe vremuri. Ține minte un lucru: cu cât este mai bine rulată frunza, cu atât se va păstra mai bine.

Acum vine partea ceva mai migăloasă, dar necesară, și anume legarea frunzelor cu ață. După ce le-ai prins pe fiecare dintre ele, bagă-le pe toate în sticlă. Sticla o vei depozita în cămară, într-un loc întunecos și răcoros. Vei observa că frunzele de viță de vie se vor păstra numai bine pentru iarnă.

Citește și: Ce trebuie să pui în varza murată ca să nu se acrească prea tare. Aşa va fi perfectă toată iarna

Așa vor fi perfecte pentru sarmale

Dacă nu ai totuși o sticlă de plastic la îndemână, te poți folosi la fel de bine de un borcan. Ideea constă în a pune la păstrare cât mai multe frunze de viță de vie rulate, pentru a elimina aerul din interiorul borcanului. Acest lucru va reduce riscul de oxidare.

În cazul în care te întrebi care este secretul pentru ca aceasta metodă să dea roade, iată răspunsul: fiind foarte strâns rulate, frunzele nu iau contact cu oxigenul, nu se usucă și nu se mucegăiesc.

Se vor conserva perfect pentru iarnă și vor fi perfecte pentru sărmăluțele de sărbători și nu numai.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI