Cum se menține Sofia Vicoveanca activă, la 81 de ani. Ce face artista în fiecare zi. Sofia Vicoveanca, una dintre cele mai mari cântărețe ale României, a povestit despre tradițiile de Paște, dar a oferit și mici trucuri naturiste, pentru un ten frumos. De asemenea, artista dezvăluie și cum scapă când câte o răceală rebelă o afectează.
Sofia Vicoveanca a spus că în Suceava, acolo unde ea s-a născut, românii încă mai respectă tradițiile de Paște, cea mai mare Sărbătoare în opinia ei. Oamenii încă mai postesc, fac curat în curți, îngrijesc de mormintele celor duși…etc, așteptând astfel Învierea Domnului.
”Paștele este minunea Învierii, este cea mai mare și mai puternică sărbătoare. Să ne rugăm să ne aducă pace în lume, să ne păstrăm limba ascuțită. Să încercăm să ne vedem de ale noastre. Eu locuiesc la Suceava, aici încă se mai respectă postul și pregătirile dinaintea sărbătorii creștine. Oamenii locului își curăță grădinile, casele, se postește, te împărtășești, se îngrijesc mormintele celor dragi, se face pomenire pentru cei plecați. Gospodinele își pregătesc coșul cu bucate, cu pască și cu ouă roșii, dar mai pun și ceva pentru animăluțe, într-un colțuc al coșului, ca să fie sfințite la biserică, puțină iarbă sau fân, ca să fie sănătoase”, a declarat Sofia Vicoveanca, potrivit ego.ro.
De asemenea, marea artistă a scenei românești și-a păstrat cochetăria din anii tinereții, chiar dacă a împlinit 81 de ani. Astfel, celebra cântăreață a dezvăluit micile ei secrete de înfrumusețare, rețete pe care le prepară singură, în casă.
”Nu trebuie să fii machiat, ca, după o zi de lucru, să-ți cureți tenul. Eu mă demachiez cu ulei de măsline și cu busuioc. Se pun într-o sticlă ulei foarte bun de măsline și busuioc, spălat de praf și doar floricele și frunzulițele, care se scot de pe tijă. Se lasă la macerat, apoi, cu un tampon, cureți fața zilnic, veți vedea ce ten frumos veți avea”, a declarat Sofia Vicoveanca.
Nu în ultimul rând, Sofia Vicoveanca a dezvăluit și cum scapă de o răceală rebelă, dar și cum se obține rapid o imunitate bună, tot cu ajutorul unor produse care se regăsesc prin casă.
”Polenul uscat este foarte bun, amestecat cu o lingură de iaurt. Se face o cremă, un deliciu, și se ia pe nemâncate. Când sunt răcită, îmi pun picioarele în apă caldă, cu sare, iar pentru plămâni este foarte bun un amestec din gălbenuș de ou, un pic de unt, cam cât o nucă, să nu fie rece, și o lingură de zahăr, nu de miere. Se freacă totul spumă, peste care mai apoi se toarnă lapte clocotit. Se bea cald, înainte de culcare, este și pentru răgușeală”, a amintit Sofia Vicoveanca, conform sursei citate mai sus.