20 ian. 2022 | 21:59

Cum se folosesc corect condimentele, de fapt, în funcție de tipul de carne pe care alegi să îl gătești

Utile
Cum se folosesc corect condimentele, de fapt, în funcție de tipul de carne pe care alegi să îl gătești
Cum se folosesc corect condimentele, de fapt,

Cum se folosesc condimentele în mod corect, în funcție de tipul de carne pe care îl gătești. Atunci când vine vorba despre secrete în bucătărie, te poți baza pe sfaturile bucătarilor. Acest tip de cunoștințe te va ajuta să nu greșești data viitoare când vrei să prepari mâncare, îndiferent de complexitatea preparatului.

Cum se folosesc corect condimentele, de fapt

Când prepari mâncare, trebuie să ții cont de ierburile aromatice care se potrivesc cel mai bine cu carnea pe care o folosești. Aceste ierburi pot face oricând diferența între o masă normală și una sofisticată. Fie că ești expert în bucătărie, fie că ești doar începător, trebuie să știi ce ierburi să folosești cu fiecare tip de carne, pentru a oferi abilităților tale de gătit un plus.

Dacă gătești un preparat din pește, se recomandă să folosești ierburi precum cimbru, pătrunjel, coriandru sau maghiran. Ele sunt ierburi considerate „moi”.

Condimentele perfecte pentru carnea roșie și carnea de pasăre

Dacă prepari mâncare cu carne roșie și cauți o aromă puternică, se recomandă condimente ca piper, rozmarin, epazote sau foi de dafin pentru ca preparatele să fie delicioase.

Dacă folosești carne de pasăre în mâncarea ta, trebuie să știi că această carne moale se potrivește foarte bine cu alte ierburi moi, cum ar fi măghiran, pătrunjel, coriandru sau cimbru.

Condimentele perfecte pentru carnea de porc

Chiar și carnea de porc nu are o aromă și un gust pronunțat. Aceasta este cea mai proaspata carne care poate fi. Are o mulțime de grăsimi, fibre moi, felurile de mâncare sunt delicate și foarte gustoase, dar sub condimentul potrivit. Prin urmare, puteți adăuga în siguranță diferite condimente și într-o cantitate destul de mare, atât timp cât se potrivesc gustului.

Pentru carnea de porc, trebuie să știi că cele mai indicate condimente sunt rozmarinul, sub formă de  crengi proaspete sau iarbă uscată. Poți pune rozmarinul pur și simplu sub bucățile de carne sau lângă formă, cu siguranță vor împărți aroma.

Șofranul este iar un condiment pentru carnea de porc, la fel și oregano. Doar un vârf de oregano poate să schimbe definitiv aroma mâncării. Tot pentru carnea de porc mai poți folosi și busuiocul, combinat nu numai cu paste sau mozzarella, pentru marinate si sosuri.
Feniculul dă și el o aromă intensă și un gust interesant, ideal pentru carnea tocată sau coaptă.

Acum că știi ce condimente sunt potrivite pentru tipul de carne folosit, poți să le adaugi pe lista ta de cumpărături.

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Cele 4 zodii din horoscop care își schimbă destinul în mai 2024. Vor trăi cea mai frumoasă vară din viața lor
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
Spynews
Decizie pentru proprietarii de terenuri din România. Este obligatoriu până la 31 mai
Capital.ro
Oraşul din România în care se construieşte cel mai modern stadion din țară. Simona Bucura: "Va avea peste 15.000 de locuri"
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
PENSIILE recalculate, CÂND vin PRIMII BANI! ANUNȚ oficial
Mediaflux
Dublă tragedie în Săptămâna Mare, în Călărași. O bunică a murit dupa ce a aflat că nepoata de patru ani s-a stins din viață
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro