Cu ce e bine să combini șofranul. E unul dintre cele mai scumpe condimente din lume

Cu ce e bine să combini șofranul. E unul dintre cele mai scumpe condimente din lume
Cu ce este bine sa combini sofranul

Șofranul a fost întotdeauna unul dintre cele mai scumpe condimente din lume, prețuit pentru culoarea sa de bijuterie aurie și aroma bogată și distinctă. Iată cu ce să combini șofranul, unul dintre cele mai scumpe condimente din lume.

Șofranul, unul dintre cele mai scumpe condimente din lume. Cu ce e bine să îl combini

Șofranul este literalmente copilul auriu al gătitului – cu nuanța sa portocalie adâncă aducând o culoare și o aromă vibrante oricărui fel de mâncare – și este, de asemenea, cel mai scump condiment din lume. Cât costă șofranul? Ei bine, până în secolul al XVI-lea, a costat la fel de mult ca aurul și astăzi, șofranul de calitate superioară vă va aduce până la 10.000 de dolari pe kilogram.

Dar ce anume este condimentul pe care Cleopatra ar fi folosit-o în apa de baie și a lansat un război de paisprezece zile în 1374? Și care sunt opțiunile pentru cei dintre noi care dorim aroma fără etichetă de preț? Apropo, acestea sunt condimentele indiene comune despre care trebuie să știți.

Șofranul – unul dintre cele mai scumpe condimente din lume

Șofranul este fabricat din șofranul crocus, o floare purpurie care înflorește toamna și poate crește aproape oriunde în lume. Dar, deși plantele ar putea fi adaptabile din punct de vedere geografic, acestea sunt foarte deosebite: florile înfloresc doar timp de una până la trei săptămâni în fiecare an și trebuie culese manual. Pentru a produce un singur gram de șofran este nevoie de aproximativ 150 de flori și o cantitate semnificativă de muncă. 

Pe lângă adăugarea de arome complexe la o mare varietate de feluri de mâncare, șofranul a fost de asemenea sărbătorit pentru beneficiile sale pentru sănătate. În secolul al XIV-lea, planta a fost folosită ca remediu împotriva morții negre. Acum, cercetătorii moderni spun că șofranul vă aduce beneficii corpului în mai multe moduri, îmbunătățind totul, de la insomnie la disconfort digestiv și funcția imună.

Cu ce e bine să combini șofranul

Șofranul se află în partea de sus a jocului său în mâncăruri de orez, cum ar fi paella, dar poate fi și un supliment suculent la deserturi. Iată o regulă bună: dacă este inclusă vanilie, șofranul va prospera! Chiar și o cantitate mică adaugă aromă parfumată și o explozie de culoare aurie pentru a vă înveseli felul de mâncare și poate fi adăugat în combinație cu alte condimente pentru a oferi aromă dulce și profunzime.

Potrivit tasteofhome.com, pentru a obține cea mai mare culoare și gust, înmuiați firele de șofran într-o apă sau bulion înainte de a găti cel puțin treizeci de minute și adăugați lichidul infuzat chiar înainte de a servi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI