Chiar și câteva gospodine dau greș cu mămăliga, semn că se întâmplă și la case mai mari. Iată câteva trucuri care te vor face să pui pe masă o mămăligă excepțională! Rețeta pas cu pas.
Mămăliga este unul din puținele rețete care ne aparțin întru totul. Dacă până și tradiționalele sarmale sunt inspirate de la turci, ei bine mămăliga este a noastră 100%. Cu toate astea, nu mai este consumată într-o proporție atât de mare ca în alte vremuri, pentru că românii se pare că preferă din ce în ce mai mult pâinea. Cu toate astea, cea mai frumoasă amintire a multora dintre ei este mămăliga fierbinte, aburindă, fără cocoloașe, făcută de bunica în copilărie.
Bunicii noștri foloseau vase de tuci tocmai pentru ca aceasta să se facă integral fără să se ardă, pentru că toată căldura intra mai greu, așa că avea timpul necesar pentru a fi preparată în totalitate, mai ales că mălaiul de odinioară nu se compara deloc cu cel grișat de acum. De asemenea, ai putea să încerci aceleași trucuri pentru: mămăliga la cuptor, mămăliga fiartă în lapte, mămăliga cremoasă sau mămăliga la grătar.
Mod de preparare
Pune apa la fiert și adaugă un praf de sare și unul de mălai. Acesta este un truc important, pentru că atunci când va ieși la suprafață mălaiul pus înseamnă că apa este gata pentru restul de mălai. Nu turna totul deodată pentru că va avea cocoloașe în cele din urmă. Pune treptat cantitatea dorită și amestecă tot timpul pentru a evita lipirea de vad.