Pizza cu blat de iaurt are un aluat de pizza deosebit, preparat cu iaurt gras, crocant la exterior, dar pufos la interior. Este un aluat dospit cu o textură cu adevărat grozavă.
Din cantitățile de mai jos, se vor obține 2 pizza a câte 30 cm diametru.
Pentru aluat:
Pentru topping veți folosi:
Pentru aluat se amestecă apa călduță cu zahărul și drojdia și se lasă cinci minute. Apoi, se adaugă iaurtul și sare, și treptat făina. Întrucât formarea aluatului depinde foarte mult de consistența iaurtului, dacă iese prea moale și nu își menține forma de ”bilă”, se mai poate adăuga puțină făină. Se frământă un aluat moale, care se lasă la dospit până se dublează, aproximativ 30 de minute.
După ce a dospit, aluatul se împarte în două părți egale. De asemenea, fiecare bilă se mai frământă puțin pe o suprafață înfăinată și se întinde în forma unui cerc cu diametrul de circa 30-35 cm.
Pentru topping puteți folosi orice aveți la îndemână și vă place. Puteți folosi sos de roșii cu ulei de măsline, câteva feliuțe subțiri de șuncă și mozzarella.
Cum se coace bizza cu blat de iaurt
Pizza cu blat cu iaurt se coace la 240 de grade C, cu cuptorul preîncins, la treapta maximă la cele cu gaz, vreme de zece minute. Se ridică puțin aluatyl cu o paletă pentru a verifica dacă s-a copt dedesubt, însă teoretic trebuie să fie perfect. De menționat este faptul că pizza și pâinea se coc la temperatura maximă a cuptorului.