Utilizatorii români ai gigantului Netflix au avut parte de o mare surpriză, de altfel anunțată, și anume imposibiliatea de a mai partaja un singur cont cu prietenii. Măsura avea să fie anunțată pentru alte state europene, precum Portugalia și Spania, dar și în Canada sau Noua Zeelandă. Dar, deși au fost enunțate anumite explicații, tot nu s-a înțeles cum se face alegerea locuinţei pe Netflix. Dar, dacă ții cont de aceste sfaturi, aşa scapi de plata suplimentară.
În februarie a.c., Netflix și-a extins măsurile de combatere a partajării parolelor în Canada, Noua Zeelandă, Portugalia și Spania.
Utilizatorii din aceste țări vor trebui acum să plătească pentru a le oferi persoanelor cu care nu locuiesc acces la contul lor, după ce reguli similare au fost testate anul trecut în America Latină.
Conform noilor reguli, abonații la planurile Standard sau Premium ale Netflix vor putea plăti pentru ca până la două persoane din afara gospodăriei lor să le folosească contul. Costul adăugării unei noi persoane va fi de 7,99 dolari canadieni (5,96 dolari), 7,99 dolari neozeelandezi (5,09 dolari) și de 3,99 euro și, respectiv, 5,99 euro în Portugalia și Spania.
Vezi și: Pericolul în care se află clienții Netflix! Poliția Română a emis un avertisment de ultimă oră
Netflix a început să introducă această schimbare anul trecut în Chile, Costa Rica, Peru, Argentina, Republica Dominicană, El Salvador, Guatemala și Honduras. Plănuia să implementeze noile reguli „pe scară mai largă” undeva înainte de luna martie, declara gigantul într-o scrisoare adresată acționarilor.
Măsura avea să fie implementată în această lună și pentru utilizatorii din România, fiind anunțate exact aceleași măsuri și pentru românii care și-au partaje contul cu prietenii sau membrii familiei. Dar, multă lume a rămas puțin în ceață când este vorba de noile reguli, așa că ne-am gândit să vă explicăm cum se face alegerea locuinţei pe Netflix.
Dacă nu știai, există mai multe detalii, chiar pe pagina gigantului Netflix, detalii care îți explică cum se face alegerea locuinţei pe Netflix. În acest context, primul pas pe care îl ai de făcut este fie să selectezi, fie să actualizezi locuința unde se află contul activ de Netflix, iar pașii pentru a face asta sunt următorii, așa cum sunt prezentați pe site-ul gigantului:
- Din ecranul principal Netflix de pe televizor, apasă butonul stânga de pe telecomandă pentru a deschide meniul.
- Selectează Asistență > Gestionarea locuinței Netflix.
- Selectează Confirmă locuința Netflix sau Actualizează locuința Netflix.
- Selectează Trimitere e-mail sau Trimitere SMS. Va fi trimis un link de confirmare pe adresa de e-mail sau numărul de telefon aferente contului. Linkurile de confirmare expiră după 15 minute.
Dacă nu ai adăugat un număr de telefon sau o adresă de e-mail la cont, se va afișa o singură opțiune. Dacă nu ai primit linkul de confirmare prin e-mail sau SMS, dă clic pe Retrimitere e-mail sau Retrimitere SMS. De asemenea, poți alege o altă opțiune sau poți selecta Reamintește-mi mai târziu.
- Selectează Da, eu am fost din e-mail sau atinge linkul din SMS, apoi Confirmă locuința Netflix sau Actualizează locuința Netflix pentru a continua.
- Se va afișa o confirmare pe ecranul televizorului și vei primi un e-mail de confirmare. Selectează Continuare pe Netflix pentru a începe vizionarea.
Gigantul de streaming a suferit pierderi mari de abonați anul trecut
Gigantul de streaming, care a suferit pierderi mari de abonați anul trecut, a declarat miercuri, într-o postare pe blog, că partajarea parolelor i-a afectat veniturile și, prin urmare, i-a limitat capacitatea de a investi în conținut nou. Acesta estimează că peste 100 de milioane de gospodării din întreaga lume împart un cont.
„În ultimul an, am explorat diferite abordări pentru a aborda această problemă în America Latină, iar acum suntem pregătiți să le lansăm pe scară mai largă în următoarele luni, începând de astăzi în Canada, Noua Zeelandă, Portugalia și Spania”, a precizat Netflix în postare.
Vezi și: Schimbarea uriașă anunțată de Netflix. Mulți utilizatori vor fi interziși
Compania, care a închis ochii în privința partajării parolelor timp de mai mulți ani, a declarat că a existat o confuzie în rândul utilizatorilor cu privire la „când și cum” își pot partaja conturile.
Ca parte a ultimelor modificări, utilizatorii din cele patru țări vor fi rugați să seteze o „locație principală”, care să asigure că toți membrii unei gospodării se uită din același cont. O nouă pagină de „gestionare a accesului și a dispozitivelor” va permite membrilor să controleze mai ușor cine are acces.
Utilizatorii vor putea în continuare să își acceseze conturile de pe tablete sau telefoane, sau de pe noile televizoare atunci când călătoresc, a precizat Netflix.
În scrisoarea adresată acționarilor, Netflix a precizat că, pe baza experienței sale din America Latină, se așteaptă ca o parte dintre utilizatori să își anuleze abonamentele odată cu implementarea modificărilor, dar preconizează că numărul total de utilizatori va crește în timp.
Vezi și: De ce au renunțat două milioane de oameni la Netflix. Ce s-a întâmplat cu gigantul de streaming
În februarie, posibil în urma unei greșeli, Netflix publica un set de linii directoare pentru combaterea partajării parolelor către utilizatorii globali.
Serviciul de streaming a precizat că liniile directoare testate în Chile, Peru și Costa Rica au fost postate din greșeală pe paginile centrului său de asistență, inclusiv în SUA, dar au fost retrase de atunci.
„Pentru o scurtă perioadă de timp, ieri, un articol din centrul de asistență care conținea informații aplicabile doar în Chile, Costa Rica și Peru a fost publicat în alte țări. De atunci, l-am actualizat.”, anunțau în februarie reprezentanții gigantului.
Vezi și: Noua interdicție impusă de Netflix. Ce mesaj șocant au văzut utilizatorii, de fapt
Netflix, care are 230 de milioane de abonați la nivel mondial, a declarat că partajarea conturilor „subminează capacitatea noastră pe termen lung de a investi în Netflix și de a o îmbunătăți”. Acesta a declarat că peste 100 de milioane de gospodării partajează conturi și că în primele trei luni ale anului 2023 se așteaptă să implementeze partajarea cu plată în alte țări.