Unul din giganții pieței de pay-per-view din lume, Netflix, încearcă noi metode de securizare. În același timp și de a-și crește numărul de clienți, la nivel mondial. Numai că, acest desiderat vine și cu mici probleme, cum ar fi share-ul aceluiași cont la mai multe persoane. În acest context gigantul încearcă modalități de restricționare a accesului.
Noul sistem ar putea semnala o schimbare notabilă a posturii gigantului de streaming către utilizatori.
„Este acesta contul tău?” o notificare pe ecran îi întreabă pe unii dintre cei care încearcă să se conecteze cu acreditări de la cineva din afara gospodăriei lor, conform capturilor de ecran ale utilizatorilor. „Dacă nu locuiți cu proprietarul acestui cont, aveți nevoie de propriul cont pentru a continua să vizionați”.
(După datele noastre de testare, cel puțin în România, aceste notificări, deocamdată, nu apar la toți utilizatorii.)
După primirea notificării, utilizatorii pot apoi să introducă propriile informații și să creeze un cont, care vine cu o perioadă de încercare gratuită de 30 de zile în anumite teritorii.
„Acest test este conceput pentru a se asigura că persoanele care utilizează conturi Netflix sunt autorizate să facă acest lucru”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei într-un comunicat.
Aceste notificări au fost raportate pentru prima dată pe Twitter. Planul de bază de 9 dolari permite transmiterea pe un singur dispozitiv. Planul standard la 14 dolari permite difuzarea pe două dispozitive, iar nivelul Premium îl extinde la patru dispozitive.
Termenii și condițiile Netflix spun că un abonament este „numai pentru uz personal și necomercial și nu poate fi distribuit cu persoane din afara casei dvs.” Numărul de conturi care pot transmite simultan fluxul este inclus în prețul abonamentelor.
Potențiala modificare făcută de Netflix are implicații dincolo de schimbul de parole. Este considerat un test de verificare a contului, deci ar putea fi utilizat și pentru măsuri de securitate sau anti-fraudă.
Netflix este renumit pentru efectuarea a sute de teste pe an printre cei peste 200 de milioane de abonați globali, pentru o suită largă de caracteristici ale produselor și instrumente de monetizare.
Întrucât oamenii își petrec mai mult timp acasă pe fondul restricțiilor coronavirusului, mulți dintre ei apelează mai mult ca niciodată la servicii de streaming video precum Netflix, Hulu și HBO Now.
Problema este, la fel și familiile și prietenii lor. Deși serviciile permit oamenilor să împărtășească conturi, ele limitează numărul de dispozitive care pot transmite simultan, provocând tensiuni în rândul celor dragi.
Doar un număr limitat de dispozitive pot fi utilizate pentru a viziona televiziunea și filmele pe platforma de streaming. Partajarea parolei poate permite mai multor persoane să folosească același cont Netflix. Atfel se eludează modelul de afaceri al Netflix, conform căruia fiecare gospodărie trebuie să aibă propriul cont.
Netflix permite în prezent fiecărui cont să includă până la cinci profiluri individuale. Fiecare profil poate fi adaptat la gusturile individului respectiv, cum ar fi personalizarea recomandărilor pentru televiziune și filme, setările de redare și nivelul de maturitate dorit.
Platforma de streaming oferă, de asemenea, trei planuri de abonament diferite, care dictează câte dispozitive pot fi utilizate pentru a transmite simultan Netflix din același cont. Aceste planuri sunt:
Planurile permit, de asemenea, utilizatorilor Netflix să descarce emisiuni de televiziune și filme pe același număr de dispozitive permise pentru streaming simultan.
Regulile referitoare la câte profiluri pot fi utilizate pe un cont Netflix sunt clare. Acum se pune întrebarea cu privire la numărul de persoane care se pot conecta pe platforma de streaming.
Și mai ales la aceea care utilizează aceeași parolă. Aici problema nu este la fel de clară. Regula referitoare la câte dispozitive digitale pot fi utilizate pentru a viziona Netflix în același timp nu împiedică mai multe persoane să utilizeze numele de utilizator și parola unui abonat pentru a se conecta la contul lor.
Dacă cineva își împărtășește informațiile de conectare cu un număr mare de persoane, toți pot avea acces complet la cont. Asta în cazul în care nu încearcă cu toții să intre pe Netflix simultan.
Prin urmare, acest hack de streaming poate oferi un număr incomensurabil de persoane care nu plătesc pentru Netflix acces la platforma de streaming.