Cum se agață tablourile corect pe perete, de fapt. Puțini români știu trucul prin care se pun ca la carte

Cum se agață tablourile corect pe perete, de fapt. Puțini români știu trucul prin care se pun ca la carte
Cum se agata tablourile corect pe perete, de fapt. Putini romani stiu trucul prin care se pun ca la carte

Dintr-o casă nu pot lipsi tablourile. Acestea înfrumusețează pereții cu amintirile noastre preferate, pe care le expunem tututor celor care vin în vizită în locuința noastră. De asemenea, tablourile pot fi simple ilustrații ale unor peisaje care ne plac. Doar că nu toată lumea știe cum se agață corect tablourile pe perete. Există un truc care face minuni pereților tăi.

Așa se agață tablourile corect pe perete. Ai procedat total greșit până acum

Pentru ca locuința noastră să devină un cămin în adevăratul sens al cuvântului, aceasta trebuie decorată cu lucruri personale. Tablourile reprezintă o parte importantă din acest decor. Mulți români nu concep ca pereții casei lor să fie goi, așa că pun tablouri, o idee foarte bună, de altfel. Însă ce facem în momentul în care nu știm cum să montăm tabloul corect? Iată câteva sfaturi extrem de utile.

În primul rând, începe prin a elibera zona din jurul peretelui. Nu trebuie să existe nimic în jur, nici măcar canapeaua, pentru a nu exista riscul să murdărești ceva.

Puțină lume știe acest truc

Verifică structura peretului, dacă este din beton, rigips sau cărămidă. În funcție de tipul de perete, ai nevoie de tipuri diferite de sisteme de prindere. Pentru pereții solizi, nu trebuie să te complici. Trebuie doar să bați un cui în perete, de care vei agăța tabloul. În cazul în care peretele este din rigips, ai nevoie de o bormașină cu care vei monta un diblu. Astfel, ai siguranța că tabloul va sta pe perete.

Treci la făcut măsurători, pentru a determina cea mai bună poziție a tabloului. Cum faci asta? Ia în considerare înălțimea tabloului, dacă îl montezi deasupra unui element de mobilier. Scopul este să creezi un sistem armonios, plăcut ochiului. Tot ce trebuie să faci este să împarți înălțimea tabloului la doi și să aduni 150 cm, astfel încât tabloul să fie pus la înălțimea ideală.

Cum previi urmele de murdărie pe perete

Dacă montezi tabloul în dreptul unui mobilier, dulap sau fotoliu, încearcă păstrarea formulei de mai sus. În cazul în care acest lucru nu este posibil, lasă o distanță între mobilier și tablou de aproximativ 20-30cm. Pentru a preveni urme de murdărie pe perete, folosește în timpul montării mănuși de bumbac sau o batistă albă.

Deși ideea de decorare cu tablouri este una clasică, aceasta rămâne printre preferatele noastre pentru decorarea pereților. Mai poți opta pentru așezarea acestora în linie verticală, creându-se astfel un aspect formal și elegant. Nu uita, însă, să păstrezi o distanță de 7 până la 15 cm între ele. Dacă distanța este mai mare, aspectul final nu va fi deloc frumos.

Urmăriți Playtech.ro și pe