Cum scapi repede de nisipul de pe corp. E cea mai mare problemă când mergi la plajă

Cum scapi repede de nisipul de pe corp. E cea mai mare problemă când mergi la plajă
Cum scapi repede de nisipul de pe corp.

Cum scapi repede de nisipul de pe corp. Este cea mai mare problemă atunci când mergi la plajă. Deși poate cel mai așteptat moment al verii este vacanța petrecută pe litoral, ce-i drept, nisipul poate deveni „problematic” atunci când simți că este dificil de îndepărtat și îl porți cu tine peste tot: pe corp, pe prosoape, pe geantă. Însă sunt câteva trucuri care te pot scăpa de „problemă”, în măsura în care o percepi așa.

Cum scapi repede de nisipul de pe corp

Pentru a scăpa de nisipul de pe picioare înainte de a pleca de la plajă, poți folosi acele dușuri în aer liber pentru a te clăti. Te speli de nisipul de pe corp, te usuci, apoi te încalți rapid, pentru a nu te murdări din nou.

Nisipul este hidrofil, adică iubește apa. Astfel, moleculele de apă și nisipul se lipesc între ele, fapt care face ca acesta din urmă să fie greu de îndepărtat de pe o piele umedă. În acest caz se poate folosi și pudra de talc dedicată bebelușilor, deoarece aceasta este o substanță și mai hidrofilă și va absorbi rapid umiditatea, care face ca nisipul să se lipească de piele, permițând să se desprindă și să cadă.

Trucuri utile la plajă

Când aplici pudra pentru bebeluși pe nisipul umed și lipicios de pe piele, el se usucă aproape ca prin magie și se poate îndepărta cu peria. Dacă vrei să își păstrezi mâinile curate, se poate folosi un prosop curat sau o pensulă pentru a de îndepărta nisipul și pudra pentru copii. Deoarece pudra nu se împrăștie peste tot, se poate pune într-o șosetă. Apoi se poate tampona pe picioare pentru a îndepărta umezeala.

Când folosești acest truc trebuie să te asiguri că folosești pudra pentru bebeluși deasupra unui prosop sau a unui coș de gunoi. Pudra de talc nu trebuie însă să ajungă în apa mării.

Iar dacă nu ai pudră de talc, poți să aștepți ca apa de pe picioare să se evapore, apoi să îndepărtezi nisipul uscat cu o perie. S-ar putea să dureze mai mult, dar va funcționa la fel ca atunci când ai folosit pudră pentru copii.

Dacă nu ai pudră, poți aștepta pur și simplu ca apa care leagă nisipul de picioarele tale să se evapore. Apoi îndepărtezi nisipul (acum uscat) cu o perie. S-ar putea să dureze ceva timp, dar va funcționa la fel de bine ca și când ai fi folosit pudră pentru copii.