Cele mai spectaculoase aquapark-uri din Bulgaria. În Sunny Beach și la Nisipurile de Aur găsești cele mai multe atracții acvatice

Cele mai spectaculoase aquapark-uri din Bulgaria. În Sunny Beach și la Nisipurile de Aur găsești cele mai multe atracții acvatice
Cele mai spectaculoase aquapark-uri din Bulgaria

Vecinii bulgari au câteva dintre cele mai spectaculoase aquapark-uri din Europa. Litoralul bulgăresc este destinație perfectă de vacanță în rândul românilor. Turiștii sunt atrași de plajele întinse din stațiuni și prețurile imbatabile, însă asta nu este tot. În câteva stațiuni, găsești și cele mai spectaculoase aquapark-uri din Bulgaria.

Cele mai spectaculoase aquapark-uri din Bulgaria. Sunny Beach și Nisipurile de Aur, în top atracții acvatice

Pentru turiștii care doresc activități mai palpitante, au la dispoziție câteva dintre cele mai spectaculoase aquapark-uri. Acestea sunt pentru toate vârstele, atât pentru adulți, cât și pentru cei mici care sunt dornici de distracție oricând.

  • Parcul Acvatic Aquapolis

Cei care au ales să-și petreacă vacanță în stațiunea Nisipurile de Aur, pot vizita Parcul Acvatic Aquapolis. Este unul dintre cele mai renumite din Bulgaria, iar sute de mii de turiști vin aici an de an. La proiectarea și la desing-ul lui au contribuit o echipă de experți spanioli.

Aquapolis este și unul dintre cele mai spectaculoase aquapark-uri din Bulgaria. Întins pe o suprafață de peste 40.000 de metri pătrați, turiștii pot încerca toboganul Kamikaze, râul sălbatic, cele două găuri negre și multe alte atracții. De asemenea, există piscine pentru adulți, pentru adulți și mai multe zone de relaxare.

  • Action Aquapark

Situat în stațiunea Sunny Beach, Action Aquapark ocupă o suprafață de 36.000 de metri pătrați, având circa 30 de atracții acvatice. Pe lângă acestea, destinate atât pentru copii, cât și pentru adulți, turiștii se pot bucura de o mini-grădină zoologică și mai multe restaurante.

  • Parcul Acvatic Aqualand

Turiștii din Plovdiv se pot bucura de piscinele amenajate pentru adulți, iar cei mici de elefantul și caracatița din Aqualand. Este un aquapark deosebit din Bulgaria, deoarece toate atracțiile sale sunt de culoare albastră.

  • Parcul Acvatic Aqua Paradise

Cei care au ales să-și petreacă vacanța în Nessebar nu trebuie să rateze o zi de distracție în Parcul Acvatic Aqua Paradise. Cei mici vor fi fermecați de aceste, având în vedere că tema parcului este lumea piraților. Cele mai populare atracții sunt Space Jam și toboganul Kamikaze.

Cei care nu vor atât de multă adrenalină, se pot relaxa la piscină sau pe râul leneș. De asemenea, tot aici se găsesc mai multe piscine pentru copii și adulți, dar și restaurante, baruri și fast-food-uri.

  • Akva Planet

Akva Plante se află în Primorsko și pune la dispoziția turiștilor diverse tobogane și piscine. Este un aquapark mai mic, iar de cele mai multe ori nu este aglomerat. Cu toate acestea, nu înseamnă că nu este unul dintre cele mai dotate.

  • Aquapark Neptun

Dacă ați plănuit un sejur în Sozopol, ar trebui să vizitați Aquapark Neptun. Aici există foarte multe tobogane pentru cei mici, în special, însă și pentru adulți. Pe lângă acestea, există piscine și fast-food-uri.

Cel mai scurt traseu pentru a ajunge în Bulgaria

În funcție de punctul dumneavoastră de plecare și de buget, există mai multe variante de a ajunge în Bulgaria. Țărmul Mării Negre din Bulgaria este locul preferat al sutelor de mii de turiști care aleg această destinație turistică în fiecare an, printre care și românii. Mulți dintre ei aleg aceste variante de a ajunge în Bulgaria:

  • Tren București – Varna

Pentru a ajunge în Bulgaria, românii pot merge și cu trenul. Există unul care face zilnic ruta București – Varna, cu schimbare în Ruse. Călătoria durează 9 ore și 20 de minute.

  • Avion București – Sofia

Din păcate, singurul zbor disponibil este către Sofia. De acolo, va trebuie să luați un autocar sau tren către litoral. De la Sofia către Varna sunt 441 de km, iar de la București la Varna sunt 280 de km.

  • Autocar București – Varna

Zilnic, două autocare pleacă pe ruta București – Varna, din Piața Unirii. Durata traseului este de aproximativ 5 ore.

  • Cu mașina personală

Mulți români preferă să ajungă în Bulgaria și cu mașina personală. În funcție de locul de pornire și punctul de frontieră prin care doriți să treceți, aveți următoarele variante: Giurgiu – Ruse; Negru Vodă – Kardam; Bechet – Oreahovo; Vama Veche – Durankulak; Calafat – Vidin.