23 mart. 2024 | 20:05

Cum scapi de mirosul de pisică din casă. Cu ce trebuie să speli litiera, de fapt

Utile
Cum scapi de mirosul de pisică din casă. Cu ce trebuie să speli litiera, de fapt
Cum scapi de mirosul de pisică din casă

Cum scapi de mirosul de pisică din casă. Multe persoane au animăluțele în casă, însă nu agrează deloc mirosul lăsat de acestea, în special cel lăsat de pisică. Este evident că acest miros este persistent în apartament și nu știi cum să-l elimini cât mai repede. Noi vă dezvăluim cum scapi de mirosul de pisică din casă.

Cum scapi de mirosul de pisică din casă

Ai o pisică drăgălașă sau un motănel pufos, însă nu prea te împaci cu mirosurile care vin la pachet cu aceste animăluțe? Există, însă, soluții pentru a elimina definitiv mirosurile neplăcute din casă, în special cele de urină. Nu este nevoie să faci curat și să dezinfectezi totul din locuință de 3 ori pe zi, pentru un aer mai curat. Astăzi vă arătăm cum scapi de mirosul de pisică din casă.

Dacă ți-ai cumpărat o pisicuță, trebuie să ții cont că acest lucru vine la pachet cu o serie de responsabilități. După o pisică trebuie să cureți zilnic, dacă vrei să nu ai un miros neplăcut în casă. Dar haideți să vedem modalitățile prin care te asiguri că nu miroase urât în locuința ta, deși ai o felină.

Fă curățenie zilnic

Este clar că mirosul de pisică este unul persistent și nu trece așa ușor. Drept urmare, trebuie să aspiri zilnic, pentru ca este cel mai eficient mod prin care poți scăpa de părul de pisică, dar și de mirosul lăsat de aceasta. Important e să nu folosești curățarea pe bază de aburi.

Dacă vrei să dezinfectezi, trebuie să știi că nu orice dezinfectant este bun. De exemplu, clorul poate fi nociv chiar și pentru pisică, așa că nu se recomandă folosirea produselor pe bază de clor pentru a curăța după animalul tău.

Litiera nu trebuie să stea în bucătărie

Cei mai mulți preferă să pună litiera pisicii în bucătărie, pentru că este mai simplu de curățat. Însă acest lucru nu este indicat. Singurul loc unde poți amplasa litiera este baia, ținând cont că acolo există și o aerisire mai bună.

Cum scapi de mirosul de pisică din casă

Cum scapi de mirosul de pisică din casă

Curăță zilnic litiera

Litiera trebuie curățată cu atenție, de aceea, nu este bine să lași bulgărașii de pipi să rămână lipiți. Ideal este să folosești pungi speciale pentru a-i pune, dacă nu poți arunca gunoiul imediat. În plus, litiera trebuie spălată săptămânal cu apă și oțet, apoi pusă la uscat.

Cumpără peleți sau nisip special pentru pisici

Atunci când mergi la cumpărăt, reține că trebuie să cumperi nisip special pentru pisica ta. De asemenea, folosește o lopețică care separă nisipul curat de bulgărașii de urină. De regulă, producătorii adaugă arome la nisipul pentru pisici.

Pentru cei care nu știau până acum, silicatul este un așternut absorbant din cristale. Majoritatea aleg acest tip de nisip, pentru că absoarbe foarte bine. Un alt tip de așternut bun pentru pisici este nisipul pe bază de benitonită sau zeolit, un cristal natural care elimină mirosurile urâte în mod natural.

Mai mult de atât, nisipul pentru litieră trebuie să fie acoperit de peleți, pentru că este mult mai ușor de înlăturat. De obicei, nisipul pisicii trebuie schimbat o dată pe zi.

Alege o litieră acoperită

Recomandat este să alegeți de la bun început o litieră acoperită. De cele mai multe ori, pisica aruncă nisipul cu lăbuțele, după ce și-a făcut treaba. Din păcate, o mare parte din nisip ajunge pe jos, printre care și bobițele de urină.

Șervețele umede pentru pisică

Poți folosi șervețele umede pentru pisicuța ta, pe care poți să o ștergi pe lăbuțe și la fund de fiecare dată când merge la litieră. În acest mod, te asiguri că are lăbuțele curate și nu mai duce mirosul de urină prin toată casa. Drept urmare, folosește vase din plastic pe care nu le poate răsturna.

Coș pentru pisică

Cumpără un coș pentru pisică, care poate fi spălat extrem de ușor. Deși felina este curată, în timp, locul unde doarme poate prinde un miros urât.

Deodorant natural pentru mirosuri urâte

Pentru a elimina mirosurile de pisică din casă, poți folosi un odorizant pe bază de bicarbonat de sodiu. Așadar, ai nevoie de doar câteva ingrediente:

  • 1 mână de ierburi uscate de lavandă
  • 1 linguriță de cuișoare
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu.

Oțetul elimină mirosurile de pisică

Se știe că oțetul elimină mirosurile neplăcute. Pentru a scăpa de mirosul de pisică din casă, dar și de culoarea gălbuie de pe pardosele, trebuie să amestecați oțet cu apă și să aplicați direct pe locurile unde pisica ta a făcut pipi.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Ce s-a ales de Dan Bordeianu, fostul iubit al Adelei Popescu. Din ce face bani și cu ce se ocupă acum actorul celebru din telenovele
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai ciudate ținute care au șocat publicul la controversatul Eurovision 2024
Digi24
HARTĂ Cod galben de ploi torențiale în 14 județe. Zonele vizate de avertizare
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Mulți oameni nu respectă aceste reguli. Ce trebuie să faci înainte de analize
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
A murit marea DOAMNĂ a filmului. Românii o plâng: Lumina ei ne va lipsi tuturor
Capital.ro
Domeniul din România care are criză de angajați, în ciuda salariilor atractive. Bani "în mână" între 4.000 și 14.000 de lei
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Regula 30-30-30-10 a banilor. Ne mărește pensia și veniturile
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro