Cum scapi de mirosul de pisică din casă. Multe persoane au animăluțele în casă, însă nu agrează deloc mirosul lăsat de acestea, în special cel lăsat de pisică. Este evident că acest miros este persistent în apartament și nu știi cum să-l elimini cât mai repede. Noi vă dezvăluim cum scapi de mirosul de pisică din casă.
Ai o pisică drăgălașă sau un motănel pufos, însă nu prea te împaci cu mirosurile care vin la pachet cu aceste animăluțe? Există, însă, soluții pentru a elimina definitiv mirosurile neplăcute din casă, în special cele de urină. Nu este nevoie să faci curat și să dezinfectezi totul din locuință de 3 ori pe zi, pentru un aer mai curat. Astăzi vă arătăm cum scapi de mirosul de pisică din casă.
Dacă ți-ai cumpărat o pisicuță, trebuie să ții cont că acest lucru vine la pachet cu o serie de responsabilități. După o pisică trebuie să cureți zilnic, dacă vrei să nu ai un miros neplăcut în casă. Dar haideți să vedem modalitățile prin care te asiguri că nu miroase urât în locuința ta, deși ai o felină.
Este clar că mirosul de pisică este unul persistent și nu trece așa ușor. Drept urmare, trebuie să aspiri zilnic, pentru ca este cel mai eficient mod prin care poți scăpa de părul de pisică, dar și de mirosul lăsat de aceasta. Important e să nu folosești curățarea pe bază de aburi.
Dacă vrei să dezinfectezi, trebuie să știi că nu orice dezinfectant este bun. De exemplu, clorul poate fi nociv chiar și pentru pisică, așa că nu se recomandă folosirea produselor pe bază de clor pentru a curăța după animalul tău.
Cei mai mulți preferă să pună litiera pisicii în bucătărie, pentru că este mai simplu de curățat. Însă acest lucru nu este indicat. Singurul loc unde poți amplasa litiera este baia, ținând cont că acolo există și o aerisire mai bună.
Litiera trebuie curățată cu atenție, de aceea, nu este bine să lași bulgărașii de pipi să rămână lipiți. Ideal este să folosești pungi speciale pentru a-i pune, dacă nu poți arunca gunoiul imediat. În plus, litiera trebuie spălată săptămânal cu apă și oțet, apoi pusă la uscat.
Atunci când mergi la cumpărăt, reține că trebuie să cumperi nisip special pentru pisica ta. De asemenea, folosește o lopețică care separă nisipul curat de bulgărașii de urină. De regulă, producătorii adaugă arome la nisipul pentru pisici.
Pentru cei care nu știau până acum, silicatul este un așternut absorbant din cristale. Majoritatea aleg acest tip de nisip, pentru că absoarbe foarte bine. Un alt tip de așternut bun pentru pisici este nisipul pe bază de benitonită sau zeolit, un cristal natural care elimină mirosurile urâte în mod natural.
Mai mult de atât, nisipul pentru litieră trebuie să fie acoperit de peleți, pentru că este mult mai ușor de înlăturat. De obicei, nisipul pisicii trebuie schimbat o dată pe zi.
Recomandat este să alegeți de la bun început o litieră acoperită. De cele mai multe ori, pisica aruncă nisipul cu lăbuțele, după ce și-a făcut treaba. Din păcate, o mare parte din nisip ajunge pe jos, printre care și bobițele de urină.
Poți folosi șervețele umede pentru pisicuța ta, pe care poți să o ștergi pe lăbuțe și la fund de fiecare dată când merge la litieră. În acest mod, te asiguri că are lăbuțele curate și nu mai duce mirosul de urină prin toată casa. Drept urmare, folosește vase din plastic pe care nu le poate răsturna.
Cumpără un coș pentru pisică, care poate fi spălat extrem de ușor. Deși felina este curată, în timp, locul unde doarme poate prinde un miros urât.
Pentru a elimina mirosurile de pisică din casă, poți folosi un odorizant pe bază de bicarbonat de sodiu. Așadar, ai nevoie de doar câteva ingrediente:
Se știe că oțetul elimină mirosurile neplăcute. Pentru a scăpa de mirosul de pisică din casă, dar și de culoarea gălbuie de pe pardosele, trebuie să amestecați oțet cu apă și să aplicați direct pe locurile unde pisica ta a făcut pipi.