Pisica ta stă des în cutii de carton? Care este motivul inedit, de fapt

Pisica ta stă des în cutii de carton? Care este motivul inedit, de fapt
Pisica ta sta des in cutii de carton Care este motivul inedit, de fapt

Cu siguranță ai observat, măcar o dată, că pisicile adoră să stea în cutiile de carton. Se joacă, se rostogolesc și par să nu se mai sature să zgârie interiorul cutiei. Care ar fi motivul pentru care felinele adoptă acest comportament bizar. Ce spun specialiștii.

Motivul pentru care pisica ta se joacă în cutiile de carton

Stăpânii de pisici rămân tot timpul nedumeriți, atunci când observă că felinele adoră să se joace mai mult cu niște cutii de carton, decât cu jucăriile care au fost ambalate anterior. De ce iubesc pisicile cutiile atât de mult? Ei bine, specialiștii au o explicație.

Aparent, pentru feline, nicio jucărie din lume, oricât de scumpă sau frumoasă ar fi, nu se compară cu o simplă cutie de carton. Acesta este, într-adevăr, un fenomen care-i derutează pe cei mai mulți dintre stăpânii de pisici.

Există o mulțime de motive pentru care pisicile iubesc cutiile, dar principalul este pentru că sunt spații închise, ce pot fi folosite pe post de ascunzătoare.

Citește și Pisica ta se joacă des cu hârtia igienică? Care este motivul pentru care face asta

Pisicile sunt animale de vânătoare, care adoră să-și prindă prada într-un loc retras. Felinele se simt în siguranță, atunci când se retrag într-o vizuină. Pentru că vorbim de un comportament instinctiv, acesta este motivul principal pentru care felinele adoră să se ascundă în cutiile confortabile de carton.

De ce se ascund pisicile în cutiile de carton

De asemenea, cutiile de carton ajută pisicile să fie mai relaxate, mai prietenoase și în siguranță, reducându-le nivelul de stres. Să nu uităm faptul că dintr-o cutie de carton pisica ta poate sta liniștită la pândă, atunci când vrea să te surprindă și să te gâdile pe la glezne.

Un alt motiv esențial este faptul că respectivele cutii de carton oferă izolație, ceea ce ajută la menținerea căldurii corporale a pisicilor, ce poate varia, în mod normal, între 37,5 grade Celsius și 38, grade Celsius.

Indiferent dacă sunt afară, în curte, sau în interiorul locuinței, pisicile se vor simți ocotrite și ferite, atunci când se vor ascunde într-o cutie de carton.

De altfel, specialiștii care studiază comportamentul felinelor sunt de părere că pisicilor le plac lucrurile noi din casă. Așadar, felinele se vor agăța de orice obiect proaspăt apărut în locuință, pentru a-l verifica.